Reedició de La carta de la Costa Brava

Un total de 83 establiments de restauració ubicats dins la marca Costa Brava s’adhereixen a la campanya de promoció gastronòmica del Menú del Centenari.


MARç 2014

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona promociona la gastronomia de la Costa Brava mitjançant la confecció de la Carta de la Costa Brava. La reedició de la guia gastronòmica La carta de la Costa Brava és conseqüència de l’èxit de la campanya gastronòmica endegada el mes d’abril i l’interès de nombrosos establiments per incorporar-se a la campanya de difusió dels plats del Menú del Centenari. El Menú del Centenari, juntament amb la producció dels Vins del Centenari, permeten als restaurants difondre la qualitat i la riquesa gastronòmica de la destinació.

La carta de la Costa Brava és una selecció dels plats més característics, amb més trajectòria i singulars de la cuina local. Els 83 establiments de restauració que prenen part en aquesta iniciativa ofereixen des del mes d’abril de 2009 fins a final de 2010 una selecció dels plats que formen part d’aquesta carta, oferint una proposta personalitzada segons cada establiment.

Cada restaurant oferirà un menú diferent i únic, adaptat a l’estil personal de cada cuiner. Un mateix plat podrà tenir una presentació tradicional o respondre a l’estil d’una cuina més elaborada, moderna i actual. L’extensió del Menú del Centenari és diferent en cada restaurant; en alguns se serveixen dos o tres plats, i en d’altres, s’ofereix un menú degustació, que inclou un nombre de plats més gran.

Els vins són un altre dels factors que defineixen la riquesa gastronòmica de la Costa Brava. I és per aquesta raó que, com a complement de la selecció dels plats del centenari, un equip de sommeliers de la regió ha seleccionat alguns dels seus millors vins per acompanyar aquesta carta. Entre les varietats trobem negres de criança, blancs joves i vins dolços, tots amb denominació d’origen DO Empordà.

La guia gastronòmica La carta de la Costa Brava es distribueix a les oficines de turisme i restaurants, i s’edita en sis idiomes: català, castellà, anglès, francès, alemany i italià. La tirada de la guia és de 30.000 unitats.