Jornada i tallers d’Internet, comunicació i turisme

160 professionals del sector turístic, l’administració pública i les empreses catalanes han assistit a la jornada tècnica de comunicació i turisme organitzada pel Patronat de Turisme.


MARç 2014

El 28 d’octubre, al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, el Patronat de Turisme ha organitzat la setena jornada tècnica «Internet 2.0 i les xarxes socials, claus del negoci turístic actual» adreçada a professionals del sector turístic, l’administració pública i les empreses catalanes.

L’objectiu d’aquesta jornada ha estat dotar els professionals d’eines i estratègies per rendibilitzar i optimitzar les possibilitats que els webs i les xarxes socials ofereixen actualment als empresaris i les entitats turístiques en la transmissió d’informació i la comunicació amb clients i contactes professionals.

Amb experts en turisme i Internet 2.0 s’han analitzat els avenços en els canals de comunicació social per tal d’adaptar el model de negoci i gestió de les empreses. Ha estat també una ocasió excel·lent per fer networking i entrar en contacte amb persones de referència en aquest àmbit amb les quals poder establir diàriament un tracte virtual.

La jornada, inaugurada per Enric Vilert, president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha tractat, en sessions dinàmiques i taules rodones dirigides per experts en la matèria, temes com què és el web 2.0, accions concretes per a un lloc turístic, com captar noves visites al web i convertir-les en clients o l’aplicació de les xarxes socials al sector turístic, entre d’altres. A la jornada han assistit 160 persones.

Posteriorment a la jornada, s’organitzaran quatres tallers específics i pràctics que complementaran la formació. El primer, «La monitorització i analítica de webs», s’ha programat per al 2 de novembre de 2010 i anirà a càrrec de Javi Sánchez, SEO & PPC Account Manager d’Overalia; aquest taller es dedicarà als coneixements bàsics i aplicats del funcionament de Google Analytics i Adwords. El segon taller, «La Web 2.0 aplicada al turisme rural», anirà a càrrec de Montse Peñarroya, directora general de GEA Internet Project Consulting; s’explicarà com es fa un benchmark per conèixer quines accions duen a terme altres empreses i entitats, com podem plantejar la nostra estratègia, quines eines podem fer servir amb una inversió molt baixa (o nul·la) i com es poden monitoritzar els resultats; aquest taller està programat per al 9 de novembre. Finalment, el tercer i quart tallers, «On-line reputation Management (OMR)», s’organitzaràn el 16 i el 22 de novembre i se centraràn en l’opinió i els comentaris dels clients d’allotjaments hotelers.
Més informació a: www.costabrava.org/jornades/