Viatges de premsa

47 periodistes procedents d’Estats Units, Rússia, Itàlia, França, Alemanya i els Països Baixos visiten la destinació en 10 viatges de premsa.


MARç 2014

El mes d’abril el Patronat de Turisme ha organitzat deu viatges de premsa i ha atès 47 periodistes procedents d’Estats Units, Rússia, Itàlia, França, Alemanya i els Països Baixos. Els periodistes han visitat la demarcació de Girona motivats per l’oferta gastronòmica de la destinació –com és el cas de dos periodistes del New York Times–, la cultura catalana, la religió i les tradicions de Setmana Santa –com és el cas de la primera cadena de televisió de Rússia–, el turisme actiu –com les revistes francesa i alemanya respectivament Balades i Wanderlust– i el golf, entre d’altres temes i interessos específics.

Concretament, amb motiu de l’acció promocional Envie de Catalogne de Montpellier, el Patronat de Turisme va convidar quatre periodistes francesos a conèixer durant un cap de setmana l’oferta turística de la destinació. Així doncs, durant dues jornades, els periodistes de les revistes La vie du rail i Que tal Paris? i dels portals oopartir.com i vinvinowine.com van poder conèixer personalment l’oferta d’allotjaments, restauració i productes com cultura –Teatre Museu Dalí de Figueres, Barri Vell de Girona, etc.–, gastronomia i activitats relacionades amb la destinació.

El Patronat de Turisme ha organitzat aquestes accions promocionals adreçades a mitjans internacionals amb el suport i la implicació d’entitats i empreses turístiques gironines. Aquests viatges tenen per finalitat presentar la destinació i fer-ne difusió mitjançant la publicació de diversos articles i reportatges en mitjans de comunicació dels principals mercats emissors de turisme per a les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona.