Viatges de premsa

Deu periodistes internacionals especialitzats en turisme, cultura i gastronomia visiten la Costa Brava.


MARç 2014

Cal destacar la visita d’un grup de periodistes francesos especialitzats en cultura a la Costa Brava motivada per la celebració de l’exposició d’obres de Josep M. Sert al Petit Palais de París (del 5 de març al 5 d’agost). A partir de la relació que va mantenir l’artista amb la població de Palamós i altres indrets i espais de la Costa Brava, els redactors van visitar, amb el suport de les entitats palamosines, espais com la platja de Castell, la barraca de Dalí, el Mas Juny i l’Ajuntament de Palamós on van observar l’obra Els pescadors de la República.

A mitjan mes, dos periodistes suecs de la revista de gastronomia Mat och Vänner i del diari Svenska Dagbladet, d’una banda, i de l’altra, una periodista francesa de la revista Gastronomad i el diari Le Nouvel Observateur, van visitar per separat la ciutat de Girona per conèixer-ne l’oferta gastronòmica. La seva breu estada va incloure visites a mercats i botigues d’alimentació i productes, i també la visita al restaurant El Celler de Can Roca.

Finalment, una productora de la cadena televisiva per satèl·lit francesa Stylia va visitar la Garrotxa amb l’objectiu de gravar imatges per a la producció d’un programa de viatges, cultura, gastronomia i lifestyleDu bon, du beau, du bien-être– dedicat a Catalunya i d’una durada de 50 minuts. En aquest programa especial s’inclourà un reportatge dedicat al restaurant Les Cols d’Olot i a l’obra arquitectònica realitzada pel gabinet d’arquitectes RCR.

El Patronat de Turisme ha organitzat aquestes accions de difusió i comunicació adreçades a mitjans internacionals amb el suport i la implicació d’entitats i empreses turístiques gironines.