Trofeu del Centenari

El Patronat crea un trofeu del Centenari que es lliura en competicions o actes culturals en reconeixement d’un tret especial d’un participant.


MARç 2014

El Centenari té ja un trofeu que ha estat dissenyat i produït exclusivament per a ser lliurat en alguns esdeveniments esportius i culturals en els quals es vulgui destacar uns valors excepcionals. No pretén ser un trofeu adreçat necessàriament al millor d’una competició, sinó a aquells que representin un tret especial i únic.

El primer d’aquests trofeus es va lliurar, amb motiu de la celebració de la cursa atlètica Costa Brava Xtrem Running, al participant més jove inscrit a la cursa en reconeixement del gran l’esforç personal que implica la participació en un cursa com aquesta.

El Patronat de Turisme ha comptat amb la col•laboració d’Artesania Catalunya, i Gerard Moliné, d’Estudi Moliné, ha estat el creador i dissenyador del trofeu.

Gerard Moliné explica què ha volgut transmetre: «Un territori de contrastos inspira aquesta peça. La modernitat tecnològica i la tradició artesanal. El tub d’acer és la part predominant del trofeu. La seva fredor aparent, mostra d’una Costa Brava capdavantera en molts sectors, contrasta amb la calidesa del treball artesanal. La tradició marinera de nuar les xarxes manualment abans d’anar a pescar és la que inspira la sanefa de xarxa de la part inferior. Aquests contrastos, els trobem també representats en la part superior de la peça. Arquitectura i geografia hi apareixen en forma d’skyline a través de les illes Medes, el Cap de Creus, el Canigó, el massís del Montgrí i Sant Pere de Rodes».