Temporada de creuers

La Costa Brava preveu registrar una temporada rècord de creuers el 2022.


La temporada de creuers a la Costa Brava es preveu excepcionalment bona amb 66 escales i l’arribada de 60.000 passatgers als ports de Palamós i Roses, xifres que s’assoliran per primera vegada aquesta temporada. Traduït en percentatges, les escales incrementen un 32% i els passatgers, un 6%, respecte a la temporada 2019. 

L’impacte econòmic estimat de l’activitat de creuers al territori es preveu en 5,4 milions d’euros, segons un estudi de l’Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA), que calcula que cada passatger que desembarca en un port per fer-hi escala, quan visita la destinació es gasta una mitjana de 90 euros.

El paper de l’activitat dels creuers és clau a la Costa Brava perquè ajuda a desestacionalitzar el turisme. Aquest any, el 67% dels creuers que faran escala a Palamós i Roses ho faran en temporada baixa, amb la qual cosa aportaran una gran afluència de turistes per via marítima que generà ocupació i riquesa i crearà dinamisme econòmic a la demarcació gironina.

Els ports de Palamós i Roses reben creuers dels mercats nord-americà i europeu. Una altra novetat de l’any és que fins a set creuers faran escala per primera vegada a la Costa Brava. Així, el 3 d’abril el port de Palamós va rebre la primera escala de la temporada amb l’arribada del creuer Azamara Pursuit, mentre que el port de Roses es va estrenar el 9 d’abril amb el creuer Hanseatic Nature.

Així mateix, la Costa Brava està ultimant els preparatius per acollir per primera vegada l’Assemblea General de Medcruise, del 24 al 27 de maig de 2022.

...