Temporada d’esquí 2021-2022

Bones perspectives per a la temporada turística d’hivern al Pirineu de Girona.


DESEMBRE 2021

Les cinc estacions d’esquí gironines —en funcionament des del darrer cap de setmana de novembre— presenten més de 200 quilòmetres de pistes i equipaments de primera categoria, amb un total de 356 pistes senyalitzades de diversos nivells. Ofereixen, a més, circuits per a raquetes, esquí nocturn i rutes per practicar esquí nòrdic. Són estacions familiars i vetllen per vincular la pràctica de l’esquí, l’esport i el lleure. Actualment, les instal·lacions apliquen normes i mesures per garantir la seguretat als usuaris i treballadors.

Les estacions de La Molina, Vall de Núria i Vallter, gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, promouen una oferta basada en una pràctica segura de l’esport i la digitalització dels serveis.

Aquesta temporada, l’estació de Masella treballa en dos eixos: garantir la neu durant tota la temporada i la transformació digital (forfet digital, comerç electrònic i nou web).

A La Molina es destaca la «taquilla zero» i la millora en la xarxa de producció de neu, junt amb les millores en els estadis de competició perquè l’usuari «gaudeixi més de la seva experiència a la neu». Alhora, Masella i La Molina coordinen el domini d’Alp 2500, que ja es troba en ple funcionament.

L’estació de muntanya i esquí de Vall de Núria obre els 365 dies de l’any i representa per al visitant «un encant a 2.000 metres d’altitud», on es tenen en compte les qüestions mediambientals. Enguany s’hi pot veure una exposició dels 90 anys del Cremallera i se segueixen fent millores en aspectes relacionats amb la digitalització de serveis, tal com es feia a l’estiu.

A l’estació més oriental dels Pirineus, Vallter, és remarcable la implementació de la «taquilla zero», les millores en la zona d’accés i aparcament de l’estació, la nova aplicació digital (que permet a l’usuari obtenir informació sobre pistes i comunicats) i també un nou punt de venda al nucli de l’estació.

Finalment, a l’estació d’esquí nòrdic de Guils Fontanera destaquen les millores en els edificis de l’estació municipal, la creació d’una nova àrea d’informació i la canalització de l’accés dels clients a la instal·lació.

El conjunt de novetats de les estacions d’esquí del Pirineu de Girona es van donar a conèixer l’1 de desembre, en el marc d’una presentació celebrada a Alp (Cerdanya) dirigida a professionals del sector turístic de les comarques de la Cerdanya i el Ripollès i a mitjans de comunicació del país.

Descarregueu el mapa de Neu Mediterrània 2021.

...
...
...