Temporada d’esquí 2020-2021

Comença al Pirineu de Girona la temporada turística d’hivern, amb protocols per a la prevenció de la COVID-19.


DESEMBRE 2020

El 14 de desembre, les estacions d’esquí del Pirineu de Girona, amb més de 200 quilòmetres de pistes i amb unes instal·lacions i equipaments de primer nivell, van iniciar la temporada d’hivern aplicant tots els protocols i les mesures de seguretat per a la prevenció de la COVID-19. Les cinc estacions d’esquí gironines, que són de caràcter familiar, vetllen per vincular la pràctica de l’esquí amb el lleure oferint circuits per a raquetes, esquí nocturn i rutes per als amants de l’esquí nòrdic.

Les mesures aprovades, dirigides a usuaris i treballadors, se centren en diversos aspectes, com l’ús obligatori de la mascareta o el tapaboques a les estacions i la distància física interpersonal de seguretat, que s’estableix en 1,5 m en general, tant en espais tancats com a l’aire lliure; s’incrementa així mateix la freqüència de la neteja i desinfecció dels espais comuns, especialment de les àrees d’alt contacte, com vàters, restaurants, menjadors, taquilles i botigues de lloguer. Els remuntadors, els telecabines, els funiculars i el tren cremallera no tindran restriccions, per bé que es manté l’obligació de l’ús de mascaretes i la recomanació de guardar silenci per evitar la propagació d’aerosols. Els usuaris podran disposar de l’equipament necessari per a la pràctica de l’esquí a les dependències de lloguer de material (que es neteja i es desinfecta exhaustivament després de cada ús), i s’han habilitat sistemes digitals i dispositius mòbils per reservar i comprar forfets i altres serveis, amb l’objectiu d’agilitzar tràmits i reduir cues. A més, totes les mesures de seguretat i els protocols es poden consultar prèviament als webs oficials, les xarxes socials, els cartells i pantalles informatives i els mapes de les estacions.

Les estacions de la Molina, Vall de Núria i Vallter 2000, gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, aposten per oferir una pràctica segura de l’esport i per la digitalització dels serveis. L’estació de Masella treballa en dos nivells: d’una banda, en la fabricació de neu i la posada a punt de les instal·lacions, i, de l’altra, a fer l’estació segura en termes sanitaris. Finalment, Guils-Fontanera, l’única estació gironina on es pot practicar l’esquí de fons, ha fet millores sobretot als espais de restauració, adaptant els accessos per a les persones amb mobilitat reduïda i renovant les instal·lacions.

Consulta les mesures implementades.

...
...
...
...
...
...