S’edita la guia L’estiu festiu i gastronòmic de la Costa Brava

Una selecció d’esdeveniments festius i culturals es recullen a la guia L’estiu festiu i gastronòmic de la Costa Brava, editada amb motiu de la commemoració del Centenari de la Costa Brava.


MARç 2014

Amb el títol L’estiu festiu i gastronòmic. Costa Brava 2010, el Patronat de Turisme publica una guia que recull les festes i esdeveniments populars, tradicionals i significatius que se celebren en diferents poblacions de la Costa Brava. Dotze d’elles formen part del Tour Gastronòmic Costa Brava San Miguel, i en aquesta guia s’explica el seu origen, contingut i també se suggereixen valors patrimonials, culturals i naturals, que es poden visitar en l’entorn de la població. El període de celebració d’aquestes dotze festes va des del mes de maig fins al mes de setembre.

Unes altres dotze festes i tradicions que se celebren al llarg de l’any tenen també el seu espai amb la voluntat de fer descobrir altres manifestacions de la Costa Brava. N’hi ha que tenen arrels antigues, o pertanyen a ritus culturals, o ofereixen reminiscències medievals, i també n'hi ha de creació recent, però totes elles animen a compartir la festa en un ambient popular i acollidor. Finalment, la guia inclou les quatre festes tradicionals declarades d’interès nacional que se celebren en poblacions de la marca Costa Brava.

Aquesta guia s’ha editat en quatre idiomes –català, castellà, francès i anglès– i es distribueix a través de les oficines de turisme dels diferents municipis i també a la instal·lació del Tour Gastronòmic Costa Brava San Miguel.