Notícia del Butlletí Abril 2019

Promoció del turisme de creuers

Bones perspectives per a la temporada 2019 de creuers a la Costa Brava i participació en la fira més important del món del sector, la Seatrade Cruise de Miami.

Els ports de Palamós i Roses preveuen rebre 60.000 passatgers al llarg de la temporada 2019, cosa que suposa un increment conjunt del 18 % en el nombre de passatgers i un impacte econòmic estimat de 4,3 milions d’euros al territori. Pel que fa a les escales, se n’espera un total de 54, les mateixes que la temporada anterior. Palamós preveu rebre 54.000 passatgers i 46 escales de creuer de 9 companyies, entre les quals destaca, amb 26 escales, la britànica Marella Cruises. Roses, per la seva banda, espera l’arribada de 6.000 passatgers, 4 companyies i 8 escales de creuer, amb l’estrena de les navilieres Crystal i Windstar.

 

Durant el 2019 visitaran els dos ports de la Costa Brava 10 línies de creuers, un 70 % de les quals són de luxe; d’altra banda, es preveu que un 87 % dels turistes viatgi amb companyies de categoria estàndard. Aquestes xifres reforcen la promoció duta a terme amb Costa Brava Cruise Ports. Pel que fa a la procedència dels passatgers, un 77 % serà del Regne Unit, un 11 % de l’Amèrica del Nord i un 3 % d’Alemanya, entre altres nacionalitats.

Pel que fa a les accions promocionals endegades pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona amb la marca Costa Brava Cruise Ports, cal esmentar l’organització d’un viatge de familiarització a la Costa Brava per a la cap de Producte i Itineraris de la companyia Silversea, a principis d’abril, i la participació a Miami, Florida (Estats Units), del 8 a l’11 d’abril, en la fira més important del món del sector de creuers, la Seatrade Cruise Global 2019, juntament amb els ports de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita i les seves destinacions turístiques. En el marc de la fira, es van mantenir reunions amb l’associació MedCruise i amb companyies i associacions de creuers, i es va fer networking amb membres de l’associació CLIA.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona