Notícia del Butlletí Març 2019

Promoció de l’enogastronomia

L’acció promocional «De Costa a Costa» posiciona la Costa Brava com una destinació enogastronòmica amb la presència de tres xefs catalans al País Basc.

El 20 de març va tenir lloc a Sant Sebastià l’acció «De Costa a Costa». Aquest esdeveniment promocional únic, impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, tenia per objecte posicionar la Costa Brava com a destinació de turisme enogastronòmica entre agents de viatges, periodistes i prescriptors referents de l’Estat espanyol mitjançant una experiència gastronòmica inèdita i singular elaborada per un grup de cuiners que, en total, sumaven onze estrelles Michelin.

En el decurs de les dues sessions exclusives que es van oferir d’aquest esdeveniment gastroexperiencial, dirigides a quaranta convidats, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona va presentar l’àmplia oferta d’experiències gastronòmiques i enoturístiques de la Costa Brava i el Pirineu de Girona mitjançant un show cooking que recreava la subhasta de peix d’una llotja mediterrània.

Van participar en la trobada els cuiners catalans Paco Pérez (restaurants Miramar**, a Llançà, Terra*, a Sant Feliu de Guíxols, i Enoteca**, a Barcelona), Mateu Casañas (restaurants Disfrutar**, a Barcelona, i Compartir, a Cadaqués) i Marc Gascons (restaurant Els Tinars*, a Llagostera) i cuiners bascos com Paulo Airaudo (restaurant Amelia*, a Sant Sebastià), Álvaro Garrido (restaurant Mina*, a Bilbao) i Sergio Ortiz de Zarate (restaurant Zarate*, a Bilbao). Junts van elaborar un menú especial compost per sis plats que alternaven receptari i ingredients d’ambdues costes, la gironina i la basca, integrant-hi productes agroalimentaris amb el segell de qualitat Girona Excel·lent i vins de la DO Empordà.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona