Promoció a Roma

Seixanta periodistes i quaranta agents de viatges italians assisteixen a la presentació «Costa Brava i Pirineu de Girona» a Roma, Itàlia, coincidint amb l’exposició de Salvador Dalí al Museu del Risorgimento.


MARç 2014

El 20 de maig, el Patronat de Turisme, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme, Turespaña i la Fundació Gala - Salvador Dalí, van portar a terme a la ciutat de Roma una acció promocional i de comunicació adreçada a seixanta periodistes i quaranta agents de viatges de vint-i-tres agències majoristes, generalistes i de reunions, congressos i convencions.

Coincidint amb l’exposició de Salvador Dalí que acull el Museu del Risorgimento de Roma del 9 de març a l’1 de juliol, el Patronat de Turisme va reunir periodistes de mitjans com La Repubblica, Viaggio, L’Agenzia di Viaggi, PleinAir, National Geographic, Marco Polo, I Viaggi del Sole o Trend, i agents de viatges d’agències majoristes com Tourama Travel, Dreamland King Holidays, European Events, iDea Congress, Primatour o Spagnamania, al voltant d’un acte per donar a conèixer la destinació «Costa Brava i Pirineu de Girona» i també la mateixa exposició. Els organitzadors de l’exposició van coordinar visites comentades exclusives a l’exposició per als cent vint assistents a l’esdeveniment als quals van oferir també un còctel a la terrassa del museu. La trobada va concloure amb un àpat gastronòmic, ofert pel cuiner Isaac Gelabert, de l’Aula Gastronòmica de l’Empordà, en què es van degustar plats de la cuina tradicional catalana i vins de la DO Empordà per donar a conèixer la gastronomia autòctona.

El Patronat de Turisme considera Salvador Dalí una de les icones de la cultura catalana, i per això l’ha convertit en el primer gran ambaixador de la destinació turística (nòmina d’ambaixadors que en el moment actual s’amplia amb els cuiners Ferran Adrià i Joan Roca), en entendre perfectament que la seva projecció artística beneficia la marca Costa Brava. La Fundació Gala - Salvador Dalí considera també que l’associació de Dalí amb la Costa Brava crea sinèrgies que beneficien els interessos comuns.