Programació de la temporada de vols i creuers

L’Aeroport de Girona-Costa Brava i els ports de creuer de Palamós i Roses tenen bones perspectives per a la temporada 2023.


L’Aeroport de Girona-Costa Brava inicia la temporada 2023 amb la programació de 29 rutes que connecten la demarcació de Girona amb deu països (el Regne Unit, Alemanya, Bèlgica, Finlàndia, França, Itàlia, Irlanda, Letònia, els Països Baixos i Polònia) i la ciutat espanyola de Santiago de Compostel·la. Les rutes seran operades per les companyies Ryanair, Transavia, Jet2 i SmartWings, a més de companyies xàrter com EnterAir i Tui Airways. Segons AENA, les previsions de passatgers per a la temporada 2023 a la infraestructura gironina se situen per damunt del milió i mig de passatgers.

Coincidint amb l’inici de la temporada d’estiu, l’Oficina de Turisme de l’Aeroport, de gestió compartida entre el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la Generalitat de Catalunya, va reobrir al públic el 27 de març passat per atendre els passatgers i usuaris d’aquesta infraestructura. 

Quant a la temporada de creuers 2023, els ports de Palamós i Roses programen l’escala de 56 creuers i l’arribada d’uns 56.000 passatgers a la Costa Brava. Traduït en percentatges, es preveu un increment de l’11 % en passatgers i un descens de l’11 % en escales, respecte a la temporada 2022. Així, el 10 d’abril el port de Palamós va rebre el primer creuer de l’any, el Marella Discovery 2, amb 1.900 creueristes, i el 27 d’abril el port de Roses va acollir La Belle des Océans.

Els ports de Palamós i Roses rebran creuers del mercat nord-americà i del mercat europeu. A més, aquest any nou creuers faran escala per primera vegada a la Costa Brava.

...
...
...