Presència de Centenari Costa Brava a Fitur 2010

En el marc de FITUR a Madrid es va presentar el Tour Gastronòmic Costa Brava San Miguel i el projecte de turisme accessible Nessun Dorma.


MARç 2014

El passat mes de gener, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, amb el Centenari de la Costa Brava, va ser present a la Fira Internacional de Madrid, Fitur. En el mateix estand on es promocionava la marca Costa Brava i Pirineu de Girona, va presentar els projectes Tour Gastronòmic Costa Brava San Miguel i Nessun Dorma, la volta al món solidària a vela, que es desenvoluparan aquest darrer any de celebració del Centenari.

El president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, el director de patrocinis de l’empresa San Miguel, Joan Sardà, i la cap de l’Oficina del Centenari de la Costa Brava, Carme Polo, van ser els encarregats de presentar el Tour Gastronòmic Costa Brava San Miguel, un producte turístic que uneix el maridatge de la cervesa i la bona cuina, amb la singularitat de diferents fires i esdeveniments populars, tradicionals i significatius que tenen lloc des del mes de maig fins al mes de setembre de 2010. En el decurs de la presentació, Vilert va recordar que, en l’edició anterior de Fitur, el Patronat de Turisme va presentar el Centenari de la Costa Brava i que, des de llavors, s’ha estat treballant en diversos productes turístics com la Carta de la Costa Brava, el mateix Tour Gastronòmic o la Carta de Maridatge de cervesa amb productes de la Costa Brava que es presentarà en breu, basats en un dels valors segurs del litoral gironí: la gastronomia.

Fitur també va ser el lloc on es va començar a distribuir el fulletó desplegable del Tour Gastronòmic on se situa el calendari d’esdeveniments culturals que tenen lloc a les poblacions que acolliran l’acció promocional. Aquest material és el primer dels elements de promoció d’aquest Tour Gastronòmic, i tindrà continuïtat en un catàleg més ampli la propera primavera.

D’altra banda, l’estand de Catalunya també va acollir la presentació de l’oferta de turisme accessible de la Costa Brava i del projecte Nessun Dorma, la volta al món solidària a vela, a càrrec de Jordi Martinoy, delegat del Govern a Girona, Dolors Batallé, directora del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i Marco Enric Bou, empresari del projecte Nessun Dorma. En el decurs d’aquesta presentació, la directora del Patronat de Turisme va explicar que la destinació ofereix actualment recursos, equipaments i activitats accessibles als visitants amb mobilitat o autonomia reduïdes que els permeten dur a terme visites, activitats esportives i de lleure durant la seva estada.

Amb l’apadrinament del Nessun Dorma, un veler dissenyat perquè puguin pujar-hi persones amb mobilitat reduïda, el Patronat de Turisme pretén un doble objectiu: d’una banda, vol posicionar la Costa Brava arreu del món, i, de l’altra, difondre una oferta turística que cada vegada té més volum, un turisme accessible per a tothom.