Premis als càmpings

Els càmpings de la Costa Brava són guardonats per la seva qualitat per part de les associacions automobilístiques neerlandesa i alemanya ANWB i ADAC.


GENER 2023

En el marc de la fira Vakantiebeurs d’Utrecht, als Països Baixos, vuit càmpings de Girona (Càmping Cypsela Resort, a Pals; els càmpings Aquarius, L’Àmfora, Las Dunas i La Ballena Alegre, a Sant Pere Pescador; Càmping Laguna, a Empuriabrava; Càmping Les Medes, a l’Estartit, i Eurocàmping, a Sant Antoni de Calonge) van ser guardonats com a Top Campings 2023 per la prestigiosa associació automobilística neerlandesa ANWB per la qualitat de les seves instal·lacions i serveis. A més, el Càmping La Ballena Alegre també va ser nominat en la categoria de càmping familiar més agradable a prop de mar, mentre que el Càmping Yelloh! Village Sant Pol ho va ser en la categoria d’allotjament més singular.

Posteriorment, a la fira CMT Stuttgart, a Alemanya, sis càmpings gironins també van ser guardonats amb el Superplätze 2023, que concedeix l’Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC) d’Alemanya, l’associació automobilística més gran d’Europa. Els establiments premiats per l’ADAC són: Les Medes, de l’Estartit; El Delfín Verde Costa Brava Resort, de Torroella de Montgrí, i L’Àmfora, La Ballena Alegre, Las Dunas i Aquarius, de Sant Pere Pescador. L’ADAC és l’associació que té més socis d’aquell país, amb més de 20 milions de famílies associades. 

El turisme neerlandès, primer mercat internacional per als càmpings

Segons dades de la Fundació Eurecat (TDS), l’any 2022 van arribar 3,1 milions de turistes als càmpings gironins (un 9,22 % més que el 2019) que van generar 11,3 milions de pernoctacions (un 7,3 % més que el 2019). Cal remarcar que els establiments de càmping de la demarcació de Girona, que ofereixen més de 135.000 places, són els que més turistes allotgen del conjunt de l’oferta d’allotjaments turístics reglats de la destinació.

Concretament, el 2022 van arribar a la demarcació de Girona 349.000 neerlandesos, pràcticament la mateixa xifra que l’any 2019, que van generar 2,1 milions de pernoctacions (un 20,11 % més que l’any 2019), amb la qual cosa aquests turistes es converteixen en el primer mercat internacional per als càmpings de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, seguits pels turistes francesos, amb 1,4 milions de pernoctacions, i els alemanys, amb 810.000.

...