Platges amb Bandera Blava

26 platges i 9 ports i clubs nàutics de la Costa Brava reben la Bandera Blava que atorga la Foundation for Environmental Education.


MAIG 2022

Les platges que tindran enguany el guardó són les de Grifeu i la platja del Port de Llançà, la de Port de la Selva, cala Montgó (l’Escala), Tamariu, Llafranc i Canadell (Palafrugell), la Fosca (Palamós), Sant Antoni, Es Monestri, cala Cristus-Ses Torretes i Torre Valentina (Sant Antoni de Calonge), cala Rovira, la platja Gran i Sa Conca (Castell-Platja d’Aro), Sant Pol i Sant Feliu (Sant Feliu de Guíxols), la Mar Menuda i la platja Gran (Tossa de Mar), la platja Gran de Lloret, Sa Boadella i Santa Cristina (Lloret de Mar) i Sant Francesc, Blanes i s’Abanell (Blanes). Pel que fa als ports, exhibiran el distintiu el Club de Vela Blanes, el Club Nàutic Aiguablava (Begur), el Club Nàutic Costa Brava (Palamós), el Club Nàutic Estartit, el Club Nàutic L’Escala, el Club Nàutic Llançà, el Club Nàutic Port de la Selva, el Port Esportiu de Roses i el Club Nàutic del Port d’Aro, a Platja d’Aro (que l’ha obtingut aquest any).

El guardó l’atorga el Jurat Internacional Bandera Blava de la Foundation for Environmental Education (FEE), en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), la qual gestiona la campanya a l’Estat espanyol. A més, també compta amb la col·laboració de les administracions públiques que gestionen les zones de bany i la qualitat microbiològica de les seves aigües. 

Aquest guardó, reconegut a escala internacional i que s’atorga en 47 països, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. En el cas de les platges, se’ls exigeix una qualitat de l’aigua excel·lent, mentre que als ports se’ls reclama que tinguin una gestió ambiental també excel·lent.

...
...