Notícia del Butlletí Agost

Noves publicacions

Amb motiu de l’Any del Turisme Cultural, es publiquen materials sobre rutes científiques i literàries, i també un fullet d’experiències de salut i benestar.

Les rutes científiques per les comarques de Girona combinen turisme i ciència a través de vuit itineraris diferents, un per cada comarca, creats per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la col·laboració dels vuit consells comarcals gironins. Les vuit rutes científiques comarcals disponibles són: la Ruta de la Transformació (Ripollès), la Gran Ruta del Pla de l’Estany, la Ruta Margalef (Selva), la Ruta Submergida (Gironès), la Ruta Sostenible (Garrotxa), la Ruta Surera (Baix Empordà), la Ruta Porta a la Innovació (Alt Empordà) i la Ruta de la Pedra (Cerdanya).

La publicació Un viatge literari per la Costa Brava i el Pirineu de Girona presenta divuit rutes literàries a la Costa Brava i set al Pirineu de Girona, així com un itinerari extrapolable a tot el territori que consta d’un vermut literari sobre Josep Pla. Es tracta de rutes que aporten valor a la destinació i potencien l’herència cultural gironina, que, amb el pas del temps, ha estat i és un lloc d’inspiració per a molts escriptors i poetes, els quals han projectat la seva visió de la cultura, el territori i el paisatge de la destinació en les seves peces literàries.

Finalment, el Patronat de Turisme edita el primer fullet d’experiències de salut i benestar de la demarcació de Girona, que incorpora catorze propostes i paquets adreçats a usuaris que cerquen experiències per trencar amb la rutina, desfer-se de l’estrès i recuperar la bona forma a través d’una activitat o escapada de benestar.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona