Nou impuls per al turisme de creuers

El port de Roses se suma a la promoció turística dels ports de la Costa Brava que reben tràfic de creuers amb la signatura d’un acord institucional i l’aprovació d’un paquet d’accions per al 2010.


MARç 2014

El 16 de setembre, a les dependències de l’Ajuntament de Roses, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ports de la Generalitat, l’Ajuntament de Roses, la Cambra de Comerç de Girona i la Cambra de Comerç de Palamós van signar un acord de col·laboració institucional per incorporar el port de Roses en la promoció turística dels ports de la Costa Brava que reben tràfic de creuers. L’acord ha de potenciar el port de Roses com a port escala i destinació turística de creuers que fan rutes per la Mediterrània.

Aquest nou acord de col·laboració se suma a l’acord signat anteriorment entre l’Ajuntament de Palamós i la resta d’institucions amb l’objectiu de promoure l’activitat de creuers al port de Palamós, com també l’activitat turística que se’n deriva tant en aquest municipi com en la seva àrea d’influència. D’aquesta manera, els dos acords signats apleguen els esforços institucionals per potenciar els ports de Roses i Palamós com a exponents turístics de la Costa Brava en el mercat internacional de creuers.

Accions previstes

Amb l’acord de col·laboració –signat pel president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Enric Vilert, el president de Ports de la Generalitat, Manel Nadal, l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, i el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Xavier Ribera– es portaran a terme una sèrie d’actuacions conjuntes emmarcades en un pla d’acció. L’objectiu del pla és potenciar el tràfic de passatgers de creuer i fomentar el desenvolupament de l’oferta turística vinculada a l’àmbit dels creuers tant al municipi de Roses com a la Costa Brava.

Una de les primeres accions d’aquest acord serà la participació del port de Roses a la fira Seatrade, l’aparador internacional més important de la indústria de creuers, que se celebrarà a Miami el 2011. També s’assistirà a jornades, congressos i fòrums nacionals i internacionals del sector i s’organitzaran visites de diverses companyies de creuers per tal de donar a conèixer els paquets turístics que ofereix Roses i la Costa Brava.