Nou Club de Turisme Natura Actiu

El Club de Turisme Nàutic Costa Brava, OciGirona i el Consorci de les Vies Verdes, pilars del nou club.


MARç 2014

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona impulsa la creació del club de promoció i desenvolupament Turisme Natura Actiu de les comarques de Girona amb la voluntat d’estructurar i promocionar la comercialització dels productes turístics del sector de les empreses d’activitats de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

La presentació del Club de Turisme Natura Actiu, que va tenir lloc el 19 de desembre a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat de Catalunya a Girona, va reunir un centenar de representants del sector turístic públic i privat de la demarcació i mitjans de comunicació.

Aquest club vol incidir de manera segmentada en els principals mercats emissors de turisme, donar a conèixer, de manera conjunta, els recursos naturals del territori, les activitats que s’hi poden practicar i les empreses que les ofereixen per satisfer les exigències del turista interessat en la destinació, la natura i l’esport.

El nou club inclourà empreses turístiques de la zona dedicades a desenvolupar activitats nàutiques –ports esportius, multiactivitat nàutica, vela, navegació, submarinisme–, senderisme, cicloturisme i BTT, multiactivitat i esports d’aventura, estacions d’esquí i empreses relacionades amb la neu, empreses d’allotjament que basen la seva clientela en activitats, empreses de comercialització d’activitats i paquets d’activitats amb allotjament, municipis turístics, consells comarcals i parcs naturals i espais protegits. Així mateix, el Club de Turisme Nàutic de la Costa Brava s’integrarà en aquest club de nova creació, i les empreses d’OciGirona i el Consorci de les Vies Verdes també en formaran part per afegir valor a l’oferta avalada per una marca de destinació madura.

El Patronat de Turisme defineix els procediments d’adhesió mitjançant conveni i definint criteris en la prestació i contraprestació de serveis per a tots els membres. El club tindrà una assemblea de membres integrada per tots els socis i funcionarà amb taules de treball sectorials que marcaran les directrius i actuacions que s’implementaran durant l’exercici. Quant al seu finançament, els membres del club faran aportacions anuals.

A la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona, el binomi oci i natura va estretament lligat a valors de respecte del medi ambient, responsabilitat i sostenibilitat turística. Les activitats turístiques són un motor econòmic i turístic molt potent a la demarcació de Girona i són reconegudes també en el món turístic com un complement en el desenvolupament del turisme i sovint motiu principal del viatge.