Menú degustació

La Costa Brava, l’Escala i l’Hostal Empúries són els escenaris on s’ha rodat la pel·lícula


MARç 2014

El cinema Comedia de Barcelona van ser l’11 de juny escenari de l’estrena de la pel·lícula Menú degustació, a la qual van assistir sis-centes persones, entre autoritats, actors, personalitats del món de la cultura, patrocinadors i socis del club TR3SC.

Entre els actors i actrius presents hi havia Jan Cornet, Clàudia Bassols, Andrew Tarbet, Marta Torné, Vicenta N’Dongo, a més del director, Roger Gual, i representants de la productora, Zentropa. També hi van assistir el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut, l’alcalde de l’Escala, Estanis Puig, i altres personalitats del món cinematogràfic, artístic, cultural i del turisme. Prèviament a l’estrena de la pel·lícula, es va projectar el vídeo promocional de la Costa Brava.


El Patronat de Turisme va donar suport a la producció rodada la primavera de 2012 a la Costa Brava, a la platja del Portitxol (l’Escala), i també a Dublín i Barcelona. La producció compta amb la intervenció i participació de Joan i Josep Roca, del Celler de Can Roca, tant a la pel·lícula com en l’assessorament pel que fa a temes gastronòmics, ja que els plats que se serveixen durant la filmació han estat elaborats seguint les seves directrius per posar en relleu l’alta qualitat de la cuina catalana.

Menú degustació es pot veure en sales de més de trenta països d’arreu del món, entre els quals, la Federació Russa, els Estats Units i països de l’Amèrica Central, Àsia i el Pacífic. Des del divendres 14 de juny, la pel·lícula es projecta als cinemes de l’Estat espanyol.

El 27 de juny la pel·lícula Menú degustació es va projectar, fora de concurs, en el marc del Festival Internacional de Cinema de Moscou, i el 22 de juliol tindrà lloc una projecció, a l’aire lliure, a la mateixa platja del Portitxol, dins la programació del festival de música Portalblau de l’Escala. En ambdues ocasions el vídeo promocional de la Costa Brava inicia les sessions de projecció.