Les banderoles del Centenari vesteixen els municipis de la Costa Brava

Els 22 municipis de la Costa Brava acosten el Centenari als visitants. Més de 3.007 banderoles onegen amb el logotip del Centenari i amb imatges antigues i actuals de diferents indrets de la Costa Brava.


MARç 2014

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona porta a terme la campanya de difusió i sensibilització del Centenari de la Costa Brava amb la col•locació de 3.007 banderoles en més de 1.500 fanals dels vint-i-dos municipis costaners gironins.

El disseny de les banderoles conté elements gràfics i fotogràfics. D’una banda, trobem el logotip específic del Centenari i, de l’altra, una composició fotogràfica que combina una imatge antiga i una imatge actual d’un indret representatiu i emblemàtic de la Costa Brava. Tots els ajuntaments adherits que ho desitgin, tenen l’opció de personalitzar les banderoles amb fotografies d’un espai paisatgístic representatiu del seu municipi. Tanmateix, el Centre de la Imatge de la Diputació de Girona (INSPAI) posa a disposició dels municipis el seu fons per tal de seleccionar i cedir imatges històriques per al disseny de cada banderola.

Quant a la distribució de costos de la campanya de difusió del Centenari es reparteixen entre el Patronat de Turisme i els ajuntaments adscrits. El Patronat de Turisme assumeix el disseny i producció de les banderoles genèriques, així com també la col•locació i manteniment d’aquests elements, mentre que els ajuntaments assumeixen els costos de producció de les banderoles personalitzades.

Segons Enric Vilert, president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, és una satisfacció comprovar que tots els municipis del litoral gironí s’afegeixen a la campanya de difusió entre la població dels sentiments de pertinença, identitat i orgull per la Costa Brava.