La bona gastronomia es «tasta» a les festes d’estiu

El Tour Gastronòmic continua el seu periple i recentment ha estat present a Roses, Calella de Palafrugell i Llançà amb noves propostes de plats de la Carta de la Costa Brava.


MARç 2014

La revetlla de Sant Joan, a Roses, la cantada d’havaneres, a Calella de Palafrugell, i la processó marinera de la Verge del Carme, a Llançà, han estat els tres esdeveniments que han acollit l’acció del Tour Gastronòmic Costa Brava-San Miguel recentment. Com en anteriors ocasions, a la instal·lació de la vela s’hi han pogut degustar alguns dels plats més tradicionals de la cuina de la Costa Brava.

En el cas de Roses, amb una revetlla que va omplir la platja de gom a gom, el Tour Gastronòmic es va ubicar a la plaça de les Botxes durant la tarda i vespre del 23 de juny i va oferir deu tastets preparats pels restaurants de la zona que també participen en la Carta de la Costa Brava: coca d’escalivada amb anxoves, salsitxes amb gambes, rostit de festa major, arròs negre de l’Empordà, botifarra dolça amb poma, esqueixada de bacallà, pebrots del piquillo farcits de bacallà, timbal de samfaina seca amb mongeta del ganxet i brandada de bacallà, bunyols de l’Empordà i sèpia amb pèsols.

A Calella de Palafrugell, que va celebrar la 44a Cantada d’Havaneres, com cada any el primer dissabte de juliol, la instal·lació del Tour es va situar al mirador de Port Pelegrí. Els plats van ser elaborats pels restaurants que van acceptar participar en l’acció: Can Joan, de Sant Feliu de Boada; Hotel La Costa i Sol Blanc, de Pals; Sa Punta i Aigua Blava, de Begur; La Gamba, de Palamós; Hotel Tamariu, de Tamariu; Hotel Casamar i Hotel Llevant, de Llafranc; El Balcó de Calella (Hotel Sant Roc), de Calella de Palafrugell, i l’Aula Gastronòmica de l’Empordà.

La Verge del Carme va celebrar el seu dia el divendres 16 de juliol amb la processó marinera que cada any organitza la Confraria de Pescadors i l’Ajuntament de Llançà. I de les onze del matí a les dues del migdia, el Tour Gastronòmic Costa Brava-San Miguel va acompanyar aquesta celebració, instal·lant la seva vela de 24 m2 a l’avinguda Pau Casals, davant de l’església del poble. En aquest indret, es van preparar les següents degustacions: bombó de verat i passió, esqueixada de bacallà, timbal de samfaina seca amb mongetes del ganxet i brandada de bacallà, platillo de vedella amb bolets i pasta de full amb crema cremada. Aquests plats van ser elaborats pels restaurants que participen en l’acció a Llançà: La Vela i El Vaixell, de Llançà; La Figuereta, de Figueres, i Aigua Blava i L’Oliver d’en Norat, de Begur.