km0 Costa Brava i Pirineu de Girona

L’acció promocional divulgarà l’oferta turística, enogastronòmica i cultural de les comarques gironines de manera directa en els mercats emissors de turisme de proximitat.


MARç 2014

km0 Costa Brava i Pirineu de Girona és l’acció promocional concebuda pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona amb l’objectiu de divulgar l’oferta turística, enogastronòmica i cultural de les comarques gironines de manera directa i participativa en els mercats emissors de turisme de proximitat.

Aquesta iniciativa –que és l’evolució de l’acció coneguda com a Girona Viva!– té lloc en l’àmbit del mercat per bé que també s’emplaçarà en altres espais d’elevada concurrència així com en altres indrets de Catalunya, l’Estat espanyol i Europa. En aquesta ocasió, la campanya km0 Costa Brava i Pirineu de Girona té el suport de l’Institut Municipal de Mercats i la Diputació de Barcelona.

La mostra de turisme, gastronomia i activitats dinamitzadores culturals km0 Costa Brava i Pirineu de Girona disposa d’un espai dividit en diferents àmbits a través dels quals els visitants poden accedir a informació turística del conjunt de l’oferta turística de la demarcació i a degustacions gastronòmiques, poden adquirir productes alimentaris estretament vinculats als tastos gastronòmics que s’ofereixin i al territori, i fins i tot participar en activitats culturals i esportives relacionades amb l’oferta turística de la demarcació. Amb aquesta acció es pretén que el visitant experimenti la destinació fins i tot abans de trepitjar-la, i que la mostra es converteixi en el punt de partida per conèixer i gaudir de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

El Patronat de Turisme es presentarà acompanyat d’altres entitats de promoció del territori per tal de donar una imatge diversificada i, alhora, unitària. A l’acció participen dinou entitats de turisme gironines: Associació Alt Empordà Turisme, Consell Comarcal del Baix Empordà, Consell Comarcal del Gironès i Ajuntament de Girona, Turisme Garrotxa, Ripollès Desenvolupament-Vall de Núria, Consell Comarcal de la Cerdanya, Associació Turisme la Selva, Lloret Turisme, Patronat Municipal de Turisme de Blanes, Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro, Calonge-Sant Antoni, Begur, l’Escala-Empúries, Castelló d’Empúries-Empuriabrava, Roses i Banyoles.

A l’espai gastronòmic i de botiga, es comptarà amb la col·laboració dels cuiners i gastrònoms Pep Nogué i Oriol Blanes, i dels col·lectius de cuina de la demarcació: Cuina del Vent, Cuina Volcànica, Aula d’Hostaleria del Ripollès, Grup Gastronòmic del Pla de l’Estany i Cuina de l’Empordanet.

L’acció promocional arrenca al mercat de la Boqueria els dies 29 i 30 d’abril amb el suport del cantant gironí Gerard Quintana, del grup de rock català Sopa de Cabra. Després d’aquesta primera mostra, l’acció es farà a la Sagrada Família el 6 i 7 de maig; a la Concepció, del 12 al 14 de maig, i a Torreblanca de Sant Cugat del Vallès, els dies 27 i 29 de maig.