Jornada de formació: Turisme 360°

120 professionals del sector participen presencialment a la vuitena jornada de formació i més de 150 ho fan simultàniament en streaming.


MARç 2014

El 25 d’octubre el Patronat de Turisme va organitzar la vuitena jornada tècnica «Innovació a l’empresa turística: estructuració, comunicació i comercialització» adreçada a professionals del sector turístic, l’Administració pública i les empreses catalanes.

L’objectiu d’aquesta jornada era proporcionar als assistents les eines per redefinir estratègies i optimitzar al màxim les possibilitats que la xarxa i aquests canals ofereixen per tal que puguin adaptar la seva gestió empresarial i el seu model de negoci. Va ser també una ocasió excel·lent per fer networking i parlar amb alguns experts en turisme i Internet 2.0: Jimmy Pons, Gaby Castellanos (directora executiva de l’empresa SrBurns, dedicada al disseny i desenvolupament d’identitat social i marca personal) i Mercedes Sánchez (territory managerbusiness listings Spain & Portugal de la comunitat de viatges en línia Tripadvisor). Al llarg de sessions dinàmiques i taules rodones dirigides per experts en la matèria, es van tractar temes com la comunicació amb el client i la gestió dels canals de comercialització, així com casos d’èxit com PlanB, El Brogit o Oci Vital. Les sessions van ser moderades pel director d’Insetur, J. A. Donaire.

L’èxit de participació i l’interès mostrat pels professionals assistents ha fet plantejar al Patronat de Turisme l’organització d’una nova jornada professional amb ponents d’alt nivell per continuar formant en la qualitat i la creació d’experiències que permetin diferenciar-nos d’altres destinacions turístiques competidores.

Les conferències, els comentaris i les opinions dels assistents i participants a la jornada es van divulgar per primera vegada en directe via streaming a través del web www.costabrava.org i del Twitter amb l’etiqueta #formacioGI.

Amb anterioritat a la jornada ja s’havien organitzat dos tallers específics i pràctics per complementar la formació. El primer, «Màrqueting gastronòmic», dirigit per Erika Sofia Silva, gestora del bloc Marketing Gastronómico dedicat a les noves tendències, va celebrar-se el 4 d’octubre i va reunir vint-i-cinc professionals. Aquest taller va abordar les tendències gastronòmiques, la seva utilitat i les motivacions del client gastronòmic. També va mostrar com elaborar una carta rentable o com aplicar el neuromàrqueting a la carta. El segon taller, «Wikiloc», va anar a càrrec de Montserrat Jordi, directora de l’empresa Wikiloc.com, i va aplegar una trentena de persones del sector. En aquesta sessió pràctica es va ensenyar a crear rutes GPS amb la plataforma Wikiloc, a introduir les pròpies rutes i a promocionar-les a Internet.