Instagram your city

El primer concurs «Instagram your city» genera més de tres mil cinc-centes fotografies a les xarxes socials vistes per 197.000 usuaris.


MARç 2014

La primera trobada i concurs d’instagramers, «Instagram your city», que va organitzar el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, amb el suport de l’Ajuntament de Girona, el Consell Comarcal del Gironès i l’Associació d’Hostaleria de Girona, celebrat el 26 de gener amb motiu de l’esdeveniment Girona10, va reunir 120 instagramers que van generar més de tres mil cinc-centes fotografies.

A la trobada es van inscriure més d’un centenar d’instagramers que en el decurs del matí i migdia de dissabte van recórrer, acompanyats de diversos guies oficials de turisme, la ciutat de Girona. El punt de sortida de l’activitat va ser l’emblemàtic i històric edifici dels Banys Àrabs de Girona; va continuar  amb un recorregut pel Barri Vell de Girona, el Call, la muralla de la ciutat, l’Eixample, les zones comercials i va acabar al Mercat del Lleó. El concurs es va centrar en quatre eixos temàtics sobre els quals es basa la promoció de la destinació: cultura, natura, gastronomia i comerç.

En xifres globals, van participar en l’activitat dos-cents usuaris que, amb motiu de la visita guiada —photowalk— de dissabte al matí per Girona, van generar en dos dies més de tres mil cinc-centes fotografies a l’aplicació Instagram. Aquestes fotografies van ser vistes per 197.000 usuaris i van obtenir 80.700 likes.

El jurat del concurs «Instagram your city» va reunir-se per donar a conèixer els guanyadors dels premis de les diferents categories —cultura, gastronomia, comerç i natura— de l’edició de Girona que posteriorment es van fer públics a través del canal d'Instagram @costabravapirineu amb l'etiqueta #InstaGirona #InCostaBrava #Girona10. Els guanyadors gaudiran d’estades i àpats a la mateixa ciutat en establiments com els hotels AC Palau de Bellavista, Nord 1901, Carlemany, Melià Girona, Montjuic Bed & Breakfast i els restaurants Cal Ros, Mimolet, Quimera, Bubbles Gastrobar, Vinil i Tapes 23.

Seguint l’estratègia del Patronat de Turisme de promoció de la destinació a través de les xarxes socials, «Instagram your city» és una nova fórmula de fer promoció mitjançant un concurs fotogràfic participatiu i obert dirigit als municipis turístics gironins que vulguin donar a conèixer i difondre els seus atractius mitjançant aquesta aplicació i aprofitar les possibilitats de dinamització de les comunitats a les xarxes socials.

Més informació per als municipis turístics que vulguin acollir-se a la iniciativa a: online@costabrava.org o trucant al telèfon 972 20 84 01.