Notícia del Butlletí Desembre 2013

Instagram your city

Trenta concursos generen 34.000 fotografies i prop d’1,5 milions d’impactes

Segons l’eina Promo&Tweets, les trenta trobades d’«Instagram your city» van comptar amb la participació de 3.036 usuaris, que van publicar 33.935 fotografies i que van aconseguir 1.040.421 likes i 1.450.348 impactes a les xarxes socials.

Els cinc concursos més concorreguts, pel que fa a nombre de participants, van ser els que es van celebrar a l’Escala, Girona, Cadaqués, Peralada i l’Estartit. El concurs que va generar més fotografies va ser el de Girona amb 3.500 fotos, seguit pel de l’Escala amb 2.663 i Cadaqués amb 2.469.

Pel que fa al perfil del participant, es tracta majoritàriament de joves entre 30 i 35 anys –parelles i amics– i de famílies aficionades a la fotografia i a Instagram que aprofiten aquestes trobades per tal de fer sortides en família.

El concurs fotogràfic participatiu i obert se celebra a les poblacions de la demarcació de Girona i està impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona amb la col·laboració de trenta ajuntaments i oficines de turisme municipals. «Instagram your city» ha aconseguit l’objectiu pel qual va ser creat: esdevenir una eina rellevant de comunicació; promocionar i divulgar els atractius i recursos turístics de les destinacions municipals entre un públic ampli de manera innovadora; generar tràfic i continguts dels usuaris al portal web i les xarxes socials de la Costa Brava i el Pirineu de Girona (Facebook, Twitter i Instagram), i estimular la interacció i la participació dels usuaris.

Les poblacions gironines que han participat en la campanya del 2013 han estat: Girona, Olot, Hostalric, Palafrugell, Figueres, l’Escala, Besalú, Palamós, Cassà de la Selva, Cadaqués, Torroella de Montgrí, Setcases, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Vilajuïga, Portbou, Blanes, Begur, Castelló d’Empúries, Roses, l’Estartit, Sant Hilari Sacalm, Caldes de Malavella, Banyoles, Arbúcies, Viladrau, Santa Coloma de Farners, Calonge-Sant Antoni i Peralada. Nombroses poblacions han volgut adherir-se a la campanya però per manca de dates en el calendari no ha estat possible celebrar més edicions.

Seguint l’estratègia del Patronat de Turisme de promoció de la destinació a través de les xarxes socials, en el decurs del 2014 es duran a terme noves fórmules de promoció i divulgació de les destinacions gironines.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona