Impuls a l’enoturisme

El Patronat de Turisme i la Diputació de Girona potencien el desenvolupament de l’enoturisme a la demarcació amb la inclusió al projecte estatal Rutas del Vino de España de l’ACEVIN.


MARç 2014

Rutas del Vino de España és un projecte de l’Associació Espanyola de Ciutats del Vi (ACEVIN), amb el suport de la Secretaria General de Turisme de l’Estat, que potencia l’activitat enoturística en aquelles zones d’Espanya vinculades a la cultura i el món del vi per contribuir al seu desenvolupament econòmic i social.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona aposta per la gastronomia com a motor generador de riquesa al territori i reclam turístic de primer ordre, i en aquest sentit reconeix el potencial enogastronòmic de la destinació Costa Brava i col·labora amb el Consell Regulador de la DO Empordà en l’estructuració d’una oferta turística sòlida i específica de qualitat per a un segment de mercat interessat en temes enològics, agroalimentaris i mediambientals. La inclusió al projecte Rutas del Vino de España ajudarà la demarcació —territori productor de vins i caves amb identitat pròpia i amb segell de DO— a fer un pas endavant en l’estructuració del producte enoturístic i a obtenir la certificació «ruta del vi» que atorga ACEVIN un cop hagi estat auditada i hagi assolit els requisits normatius que s’estipulen: sostenibilitat de l’activitat, sistemes de control de qualitat, infraestructures, mesures mediambientals, oferta específica (cellers, restaurants, allotjaments, activitats, productes, oci temàtic, comerços, agències receptores, etc.), entre d’altres.

La Diputació de Girona s’ha adherit a aquest projecte estatal Rutas del Vino de España  —en el qual participen ajuntaments i autonomies— liderat i gestionat pel Patronat de Turisme. L’obtenció de la certificació de «ruta del vi» aportarà a la demarcació beneficis en matèria de difusió, promoció i comercialització ja que la destinació es beneficiarà del pla d’accions anual de l’associació.