Notícia del Butlletí 27 Agost 2009

Gran acollida dels web 2.0

El grup Facebook de Costa Brava Pirineu de Girona registra més de 13.000 membres en només quaranta dies de funcionament i supera en nombre d’admiradors altres pàgines de destinacions estatals i internacionals que fa més temps que estan operatives.

El Patronat de Turisme s’incorpora a les xarxes socials Facebook i Tripadvisor per promocionar els productes i les empreses de les destinacions turístiques Costa Brava i Pirineu de Girona amb l’objectiu de comunicar-se directament i àgil amb el públic final a través de notícies, debats i participacions del visitant.

Des que el passat 10 de juliol el Patronat posés en funcionament el grup Costa Brava Pirineu de Girona a la xarxa social de Facebook, s’han registrat més de 13.000 membres o admiradors en llenguatge Facebook. En poc més de 40 dies, el grup Costa Brava Pirineu de Girona ha superat en nombre d’admiradors altres pàgines de destinacions estatals i internacionals com Visit London (1.021 admiradors), Gran Canaria (7.800 admiradors i operativa des de fa més d’un any), Comunitat Valenciana (5.200 admiradors) o Madrid Turismo (1.077 admiradors), per esmentar-ne algunes. Aquest fet demostra la bona acollida que la plataforma ha obtingut entre els usuaris d’Internet i el gran interès que el públic final té per les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona.

El perfil de l’admirador del grup de Costa Brava Pirineu de Girona està format per un 60% de dones i un 40% d’homes. Quant a l’edat de l’usuari, un 51% es troba en la franja dels 25 als 44 anys, i un 29%, entre els 18 i els 24 anys.

El grup de Facebook que el Patronat posa a disposició dels usuaris és dinàmic i participatiu, i fomenta el coneixement de la destinació i de les activitats i esdeveniments que es desenvolupen al llarg del territori. Des de la pàgina s’han realitzat concursos per incentivar la participació, i s’ha comptat amb la complicitat de diferents empreses i municipis que han volgut prendre part en aquesta iniciativa.

En la línia de potenciar les eines web 2.0, el Patronat ha iniciat una participació activa a Tripadvisor, el portal de viatges que recull opinions i consultes sobre establiments i destinacions turístiques amb més usuaris del món. En aquest sentit, el Patronat ha creat un perfil d’usuari en llengua anglesa per oferir assessorament i donar resposta a aquelles sol·licituds que s’originin entorn de les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona. El Patronat estudia desenvolupar més accions en aquest àmbit i acostar-se més directament al públic final, d’una manera moderna i àgil.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona