Notícia del Butlletí Desembre 2018

Girona Terra Memorial

Es publica el Premi de Recerca Yvette Barbaza 2016, un treball sobre els espais de la memòria a les comarques gironines.

Girona Terra Memorial. Espais de memòria i turisme a les comarques gironines és el resultat del Premi de Recerca i Investigació Turística Yvette Barbaza de l’any 2016, un guardó que impulsa el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. En la publicació s’identifica, classifica, jerarquitza i valora el patrimoni memorial existent a les comarques gironines, per tal de posicionar-lo com una oferta de referència dins el sector del turisme cultural de les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona.

Una trentena d’espais integren la xarxa d’espais de memòria de les comarques gironines, encapçalada pel MUME. L’inventari inclou, entre altres, llocs de pas, masies, castells, municipis, refugis, búnquers, camps d’aviació, cementiris i escoles, principalment de la franja fronterera.

La publicació planteja diverses propostes de millora, com ara la reactivació del Memorial Democràtic, l’elaboració d’un relat turistitzat, la creació d’una marca, amb materials documentals i de difusió, la millora del posicionament i una gestió integral del turisme de memòria.

Clica per accedir a la publicació: Girona Terra Memorial

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona