Fòrum Gastronòmic de Girona 2011

Producte, gastronomia i territori: tres elements estretament vinculats a l’àmbit del turisme que tenen el seu espai en el Fòrum Gastronòmic Girona.


MARç 2014

En el marc del Fòrum Gastronòmic celebrat a Girona del 20 al 23 de febrer, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha portat a terme diferents accions per promocionar l’oferta gastronòmica de les comarques de Girona. La gastronomia gironina és un element fonamental de la riquesa cultural i patrimonial, gaudeix d’un reconegut prestigi nacional, estatal i internacional i forma part important del conjunt de productes turístics que ofereix la destinació als seus visitants.

El Patronat de Turisme, patrocinador del Fòrum Gastronòmic de Girona, ha aprofitat l’esdeveniment per difondre i projectar les marques turístiques Costa Brava i Pirineu de Girona en diversos actes i presentacions i, a la mateixa fira, a través d’un punt d’informació turístic. Així mateix, el Patronat de Turisme organitza, juntament amb l’Agència Catalana de Turisme i el Fòrum Gastronòmic, un viatge de premsa per a un grup de dotze periodistes de mitjans internacionals que durant quatre dies assistiran a la fira i al congrés d’enogastronomia i coneixeran nombrosos aspectes de la destinació gironina.

El Patronat de Turisme i el Fòrum Gastronòmic han utilitzat totes les sinergies possibles en temes de publicitat i presència de marca amb l’objectiu de projectar turísticament la gastronomia de les comarques gironines.

Reedició de la Guia Gastronòmica de les Comarques Gironines

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona va presentar els dilluns 21 de febrer a l’espai Llibreria Biblioteca del Gremi de Llibreters de Girona, situat al Palau de Fires de Girona, la reedició de la Guia Gastronòmica de les Comarques Gironines coincidint amb la presentació del llibre 2011, 20 estrelles, que GastronomiaOci publicarà el mes d’abril.

La guia té per objectiu presentar al visitant la riquesa gastronòmica i els valors de la demarcació. Aquesta publicació de 130 pàgines —trenta més que l’anterior edició— es concep com a guia o directori i no com a catàleg, ja que recull una selecció dels restaurants destacats per les principals guies gastronòmiques de l’Estat espanyol.

El contingut de la guia es divideix en set grans apartats que tracten aspectes de la gastronomia de la demarcació, com la seva història, els productes, els cuiners i els plats típics, els col·lectius de cuina de la demarcació, els cellers de la DO Empordà i una selecció de restaurants que actuen com a referents de la demarcació i apareixen a les guies de restaurants més destacades.

La guia recull més de 170 restaurants, els restaurants que han estat guardonats enguany amb les prestigioses estrelles Michelin, 44 cellers de la DO Empordà, el calendari de mostres i campanyes gastronòmiques, el mapa de la zona i una fitxa detallada de cadascun dels establiments seleccionats amb la seva respectiva fotografia.

La guia, que estrena format, disseny i incorpora noves fotografies d’alta qualitat, surt en català i castellà amb una tirada de 7.500 exemplars en cada idioma. Properament s’editarà en francès i anglès. El Patronat de Turisme la distribueix a través de les oficines de turisme de les comarques de Girona, la xarxa d’oficines de l’Agència Catalana de Turisme i les fires de turisme a les quals assisteix l’entitat; també es difon entre agents de viatges i mitjans de comunicació especialitzats i interessats en descobrir la gastronomia de la destinació, i en organismes públics i entitats amb competències en aquesta matèria.

La col·lecció de publicacions turístiques monogràfiques que edita el Patronat de Turisme Costa Brava Girona dedicada a productes com gastronomia, senderisme, golf, vies verdes, activitats nàutiques, turisme de salut i bellesa, i rutes culturals, respon a la necessitat de continuar implantant i consolidant productes que ampliïn i estructurin els productes turístics de la zona i, al mateix temps, complementin el nombre de publicacions adreçades a l’oferta d’interès turístic de les comarques de Girona a fi d’oferir un servei acurat i satisfactori als visitants del nostre territori.

12 periodistes gastronòmics convidats al Fòrum

Coincidint amb la celebració del congrés del Fòrum Gastronòmic Girona 2011, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha participat activament en l’organització d’un viatge de premsa per a periodistes de mitjans internacionals especialitzats en gastronomia amb l’objectiu de donar-los a conèixer la cuina, els cuiners, els restaurants i diversos aspectes de l’oferta turística de la destinació Costa Brava i el rerepaís.

Durant quatre jornades, els periodistes dels mitjans Cook Òrt i Exploratrice de saveurs, de França, La Cucina del Corriere della Sera, Buona Cucina, Gambero Rosso, Traveller i La Repubblica, d’Itàlia, Cook Magazine, de Bèlgica, Miljonair, d’Holanda, Foinse, d’Irlanda, i Oje, de Portugal, s’han reunit amb cuiners gironins com Ferran Adrià, Joan Roca, Paco Pérez, Marc Gascons o Pere Arpa per intercanviar opinions i debatre sobre gastronomia. Aquests cuiners han exercit d’amfitrions a Girona d’aquest grup de periodistes gastronòmics procedents de sis països diferents. Així mateix el grup ha realitzat unes visites al territori que els han permès descobrir la gastronomia de la zona a través d’una classe de cuina i àpats de degustació.