Fira World Travel Market 2010 de Londres

Les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona es promouen al mercat anglès, segon mercat emissor en importància a la Costa Brava, en el marc de la WTM.


MARç 2014

Del 8 a l’11 de novembre, el Patronat de Turisme va participar a la fira de turisme World Travel Market de Londres per tal de presentar a professionals del sector i públic final del mercat britànic el conjunt de l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Els municipis de Castell-Platja d’Aro, Lloret de Mar i Blanes, juntament amb diverses empreses turístiques de la demarcació del sector de les agències de viatges, van participar a la WTM a l’estand de Catalunya.

El Patronat de Turisme va promoure i divulgar al mercat anglès productes com sol i platja, cultura, salut i bellesa, golf, vies verdes, senderisme, activitats nàutiques, gastronomia, esquí i turisme de creuers de les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona.

La directora del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Dolors Batallé, va assistir a la WTM i a diversos actes oficials organitzats per l’Oficina Espanyola de Turisme al Regne Unit i l’Agència Catalana de Turisme. Concretament, el 8 de novembre, va tenir lloc a l’Hotel Royal Horse Guards-Gladstone Library de Londres el sopar de gala de Catalunya, al qual van assistir també polítics i representants d’institucions, entitats i empresaris del sector turístic català. Enguany, el sopar que es va oferir va ser elaborat pels col·lectius gastronòmics Cuina del Vent i Cuina Volcànica.

Durant la fira es van dur a terme conferències dedicades a la tecnologia i la comunicació aplicada al turisme i sobre les tendències del mercat turístic, entre d’altres. Els representants gironins van mantenir així mateix reunions de treball amb diversos operadors britànics, com ETOA (European Tour Operators Association), Inntravel i empreses de màrqueting i mitjans de comunicació.

Dades del mercat britànic

El mercat emissor britànic és el segon en importància a Catalunya amb 1.686.000 visitants enregistrats el 2009. Representa el 12,4% del conjunt de turistes estrangers que ha rebut Catalunya i l’11,1% de les pernoctacions totals. Pel que fa a la destinació Costa Brava, aquest mercat és també el segon en importància, darrere del francès i davant de l’alemany.