Notícia del Boletín 25 Junio 2009

Exposició fotogràfica del Centenari a Palafrugell

Del 3 de juliol al 26 de juliol Palafrugell acull l’exposició fotogràfica «Dues mirades al territori. Memòries de la Costa Brava» dels fotògrafs Francesc Català-Roca i Xavier Miserachs.

L’exposició itinerant «Dues mirades al territori. Memòries de la Costa Brava» dels fotògrafs Francesc Català-Roca i Xavier Miserachs, impulsada per la Fundació Caixa Girona, arriba al Teatre Municipal de Palafrugell el 3 juliol i es podrà visitar fins al 26 de juliol.

«Dues mirades al territori. Memòries de la Costa Brava» és una exposició formada per seixanta fotografies realitzades pels fotògrafs Francesc Català-Roca i Xavier Miserachs. Ambdós fotògrafs, de caràcter i mirades ben diferents, s’han centrat en un mateix tema: el territori de la Costa Brava. A la fotografia, el territori és una part indissociable del temps, conjugat amb allò que crea el gran tema fotogràfic: la memòria. Espai i temps lligats ens donen un traç d’història. I aquesta és la proposta més ferma dels fotògrafs documentalistes: lligar l’espai i el temps per presentar les circumstàncies concretes entre dos moments històrics durant el marge vital que els ha tocat compartir com a contemporanis.

La selecció temàtica se centra preferentment en els aspectes socials de les poblacions de la costa i els inicis de la convivència entre les activitats tradicionals i els seus nous usos turístics. L’interès del seu contingut fa que es pugui preveure un llarg itinerari per diferents municipis, tant de la mateixa Costa Brava com de la resta del país i també a l’exterior.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona