Notícia del Butlletí Desembre 2015

Estudi «El patrimoni cromàtic de la Costa Brava»

Trenta-dos colors formen la paleta cromàtica de la Costa Brava.

patrimoni-cromatic-costa-brava-01

L’estudi «El patrimoni cromàtic de la Costa Brava» és el resultat de la beca de recerca i investigació turística Yvette Barbaza de l’any 2013, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona.

L’estudi recull i analitza els colors d’11.104 fotografies publicades a la xarxa social Instagram dedicades a la Costa Brava i al seu patrimoni arquitectònic, gastronòmic, cultural i natural.

El projecte contribueix a la construcció de la imatge representada i projectada de la Costa Brava i dóna com a resultat una guia dirigida a dissenyadors i professionals de la comunicació.

El treball, realitzat per les investigadores Núria Puig i Íngrid Baraut, va ser iniciat el 23 de setembre de 2013 i va finalitzar el 23 de setembre de 2014, amb la recepció d’11.104 fotografies, de les quals prop de sis mil van ser classificades en vuit categories temàtiques, i 692 van imposar-se com a mostra representativa en l’estudi. A la fi de l’anàlisi de l’estudi, es va determinar una paleta cromàtica o Pantone –en referència al sistema internacional– de 32 colors que defineixen els colors de la Costa Brava.

Arran de l’estudi, es disposa d’una plataforma web específica i de la publicació de la guia cromàtica de la Costa Brava, adreçada a dissenyadors i professionals de la comunicació.

Fes clic per descarregar l’estudi «El Paisatge Cromàtic de la Costa Brava».

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona