Estrelles Michelin 2021

Creix, amb tres noves estrelles, la constel·lació de Michelin a la demarcació de Girona, que ja suma 21 estrelles en 16 restaurants.


DESEMBRE 2020

La Guia Michelin ha presentat la llista de restaurants amb estrelles Michelin Espanya i Portugal 2021 i la relació dels establiments que han rebut el distintiu Bib Gourmand 2021 i la nova estrella verda Michelin, una distinció que vol reconèixer i posicionar restaurants i xefs particularment compromesos amb la defensa del medi ambient i amb les pràctiques sostenibles en el sector.

Tres noves estrelles s’afegeixen a l’inventari de Michelin per a la demarcació, amb l’obtenció de la segona estrella del restaurant Bo.TiC de Corçà, del cuiner Albert Sastregener, i de la primera per als restaurants Atempo de Sant Julià de Ramis, del cuiner Jordi Cruz, i L’Aliança d’Anglès, de la família Feliu.

El 2021 començarà amb 21 estrelles Michelin distribuïdes entre 16 restaurants de la Costa Brava i el Pirineu de Girona: El Celler de Can Roca de Girona, amb tres estrelles, el Miramar de Llançà, Les Cols d’Olot i el Bo.TiC de Corçà, amb dues, i, amb una estrella, Les Magnòlies d’Arbúcies, Ca l’Arpa de Banyoles, Ca l’Enric de la Vall de Bianya, el Casamar de Llafranc, Els Tinars de Santa Cristina d’Aro, La Cuina de Can Simon de Tossa de Mar, la Fonda Xesc de Gombrèn, el Massana de Girona, l’Empòrium de Castelló d’Empúries, el Castell Peralada a Peralada, l’Atempo de Sant Julià de Ramis i L’Aliança d’Anglès.

Cal remarcar també que un total de deu restaurants gironins han estat guardonats amb el distintiu Bib Gourmand, que es concedeix als establiments que destaquen per una relació qualitat-preu molt favorable.

Finalment, la Guía Michelin España & Portugal ha creat una nova distinció, l’estrella verda Michelin, atorgada a 21 restaurants entre els quals hi ha Les Cols d’Olot, de la cuinera Fina Puigdevall.

Ara com ara, la demarcació de Girona és ja la tercera província de l’Estat espanyol amb un nombre més elevat d’estrelles Michelin, només per darrere de la província de Barcelona i de la Comunitat de Madrid.

...