Espai Carmen Thyssen

L’exposició de l’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols supera els deu mil visitants el primer mes


MARç 2014

«Sisley-Kandinsky-Hopper. Col·lecció Carmen Thyssen» és una exposició amb mig centenar de peces que fa un recorregut d’un segle (des de la segona meitat del dinou fins mitjan segle vint), a través de l'obra d'una quarantena d'artistes.

Del paisatge romàntic a l'expressionisme i l'abstracció, les sales relacionen la pintura nord-americana, l'europea i la catalana. La mostra també sintetitza bona part de les característiques de la col·lecció de pintura de Carmen Thyssen-Bornemisza i expressa el seu lligam amb la localitat del Baix Empordà.

L'exposició romandrà oberta al públic fins al 13 d'octubre al Palau de l'Abat, integrat al conjunt monàstic i recentment restaurat del monestir de Sant Feliu de Guíxols.

En el primer mes des de la seva inauguració, la mostra «Sisley-Kandinsky-Hopper. Col·lecció Carmen Thyssen» ja supera els 10.000 visitants. La segona exposició que es pot veure a l'Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols va registrar un 47% de públic procedent de Catalunya; cal també destacar la xifra significativa de turistes francesos, un 29%; el públic que es va desplaçar d'altres punts de la Península representa un 8,2% del total; i Gran Bretanya, Alemanya i els Països Baixos segueixen pel que fa al nombre de visites, segons l'Oficina de Turisme de Sant Feliu de Guíxols.

La Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona contribueixen a la difusió pública de la mostra cultural.