Els Premis G! 2009, la festa del sector turístic

La comarca de la Garrotxa va acollir els Premis G! 2009 esdevenint una gran festa del sector turístic de les comarques gironines.


MARç 2014

El 17 de desembre, en el Teatre Principal d’Olot, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona va lliurar els quarts Premis G! de les comarques gironines en un acte festiu que va congregar més d’un centenar de persones entre autoritats, representants del sector turístic i mitjans de comunicació genèrics i especialitzats en turisme i gastronomia.

El president del Patronat de Turisme, Enric Vilert, va anunciar públicament durant la cerimònia, tal com ja va fer en l’acte acadèmic d’homenatge a la geògrafa francesa Yvette Barbaza, que va tenir lloc l’11 de desembre a Girona, que en l’edició 2010 dels Premis G! es convocarà el premi de Recerca Yvette Barbaza.

Els guardonats honorífics dels Premis G! 2009 de turisme de les comarques gironines varen ser Baltasar Parera i Coll, amb el Premi Josep Pujol i Aulí per la seva trajectòria professional, i l’estació d’esquí la Molina - Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, amb el Premi Xiquet Sabater al projecte empresarial, per ser capdavantera en turisme de neu i per l’organització dels Campionats del Món de la Neu.

Els guardonats dels Premis G! 2009 de comunicació turística de les comarques gironines, amb contraprestació econòmica, varen ser, en categoria de mitjans escrits, la revista catalana de viatges i turisme Descobrir Catalunya pel conjunt de treballs presentats enguany al voltant de diverses comarques i destinacions de la Costa Brava, per la seva qualitat literària i gràfica, i per l’esforç intens de coneixement i difusió del territori; i, en categoria de mitjans audiovisuals, Travelguru.tv, portal televisiu de destinacions turístiques britànic, per la producció dels programes Guide to Girona province i Walking & Cycling in Catalonia.
 

En la quarta edició dels premis de comunicació turística de les comarques gironines s’han rebut un total de seixanta treballs procedents de nou països diferents (Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Rússia, Regne Unit, Suïssa, Bèlgica i Estats Units), entre els quals hi havia articles i reportatges de premsa escrita, produccions televisives i ràdio.

Durant la cerimònia dels premis es va fer un reconeixement als organitzadors de festivals de música de les comarques gironines coincidint amb la celebració del centenari del músic i compositor Isaac Albéniz. El guardó es va lliurar a Jordi Berdala, director del Festival de Música Isaac Albéniz.

Amb aquest homenatge, el Patronat de Turisme vol sumar-se a l’esdeveniment i a personalitzar en els organitzadors del Festival Isaac Albéniz el reconeixement que el sector turístic dedica a tots els organitzadors de festivals de música de les comarques de Girona.

Seguidament a la cerimònia, es va oferir als assistents a l’acte una degustació de productes gastronòmics de la comarca de la Garrotxa elaborats pel col·lectiu Cuina Volcànica de la Garrotxa.