El Tour Gastronòmic a l’agost

Les poblacions de Cadaqués i Tossa de Mar acullen el Tour Gastronòmic Costa Brava-San Miguel durant el mes d’agost.



MARç 2014

La XXII Trobada de la Vela Llatina de Cadaqués i la 54a edició del Concurs Internacional de Pintura Ràpida de Tossa de Mar han estat els dos esdeveniments que han acollit l’acció del Tour Gastronòmic Costa Brava-San Miguel durant el mes d’agost. Com en les anteriors etapes, els visitants d’aquestes dues localitats turístiques van poder degustar a la instal·lació itinerant alguns dels plats més tradicionals de la cuina de la Costa Brava.

A Cadaqués, la Trobada de la Vela Llatina, que des de fa vint-i-dos anys organitzen els Amics de la Vela Llatina del municipi, va ser l’excusa per oferir nou tastets preparat pels restaurants de la zona i que també participen en la Carta de la Costa Brava. El Tour Gastronòmic es va ubicar al passeig de terra i va oferir, d’11 a 14 h i de 18 a 23 h, tastets de calamar farcit de botifarra, foie gras i ceps; escalivada amb anxoves; pa amb tomàquet i anxoves; pebrots del piquillo farcits de bacallà; timbal de samfaina seca amb mongeta del ganxet i brandada de bacallà; tàrtar de tonyina; brunyols de l’Empordà, i escuma de recuit amb gerds.

A Tossa de Mar, amb motiu del Concurs Internacional de Pintura Ràpida que enguany arriba a la seva 54a edició, el Tour Gastronòmic va ser-hi present el diumenge 29 d’agost. El Tour es va instal·lar al passeig de Mossèn Cinto Verdaguer des d’on es va poder tastar la broqueta d’arengada fumada, pebrot, patata i oliva; els cargols amb salsa; el pollastre amb escamarlans; el suquet de rascassa amb patates i calamar; l’escuma de crema catalana, i l’escuma de recuit amb gerds.

Després de visitar aquestes dues localitats, el Tour Gastronòmic arriba a la seva darrera etapa aquest mes de setembre amb la seva presència a la Fira dels Indians de Begur i al Festival Terra de Trobadors, de Castelló d’Empúries.