El mercat català respon en el SITC 2009

El Patronat finalitza el mes d’abril satisfet amb el resultat obtingut al SITC 2009 per la participació gironina i la resposta del mercat català.


MARç 2014

Del 16 al 19 d’abril va tenir lloc el Saló Internacional del Turisme de Catalunya a Barcelona que en l’edició d’aquest any ha atret 194.000 visitants i 1.300 expositors procedents de 62 països. L’estand Costa Brava Pirineu de Girona comptava amb la participació de 20 entitats i empreses gironines i un espai nou dedicat al Centenari de la Costa Brava. Des de l’estand es va repartir material informatiu i es va oferir assessorament als visitants de la mostra que s’hi atansaven interessats en programar estades a la demarcació. Entre les peticions adreçades als professionals gironins presents al Saló van destacar les activitats a l’aire lliure –rutes a peu, rutes en bicicleta–, l’agenda d’activitats, els allotjaments rurals i les campanyes gastronòmiques, entre d’altres.

L’estand va tenir una bona acollida entre els visitants de la fira i els professionals del sector. A més, en la present edició, l’espai Costa Brava–Pirineu de Girona, que aplegava el conjunt de l’oferta turística gironina, va obtenir dos premis en reconeixement del disseny i la imatge del seu estand, que reflectia la qualitat i diversitat de productes i serveis de les destinacions gironines, i la professionalitat dels expositors de la mostra.

Així, en l’actual marc de crisi econòmica europea, el mercat de proximitat –que inclou Catalunya, els visitants procedents de diverses comunitats autònomes de l’Estat espanyol i la regió del sud de França– esdevé un dels mercats objectiu per a les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona.