El Menú del Centenari viatja amb tren

La gastronomia de la Costa Brava es promociona a escala estatal i internacional amb una campanya radiofònica d’àmbit català i en els restaurants de vuit Trenhotel de les companyies Renfe i Elipsos.


MARç 2014

El Centenari de la Costa Brava impulsa la gastronomia i els cuiners gironins a escala nacional, estatal i internacional mitjançant la realització de campanyes promocionals i de comunicació. Amb aquestes campanyes, es vol donar a conèixer la qualitat i riquesa gastronòmica de la destinació i projectar la marca Costa Brava.

En el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona, celebrat a final de febrer de 2009, el Patronat de Turisme ja va presentar, juntament amb el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà, els vins escollits de la DO Empordà denominats i etiquetats «Vi del Centenari». Aquesta iniciativa, que encara continua vigent, té com a objectiu promoure la qualitat enològica del vi produït a la destinació.

Al mes d’abril va iniciar-se la campanya gastronòmica de la Carta de la Costa Brava, la qual incorpora el menú del Centenari i es promociona actualment en més de vuitanta establiments de restauració de la demarcació. La Carta de la Costa Brava, juntament amb la producció dels Vins del Centenari, permeten difondre qualitat, identitat i riquesa gastronòmica entre els restaurants adherits a la campanya que se sumen a la commemoració del Centenari.

El Centenari va presentar-se a Madrid amb la gastronomia com a vehicle promocional. Quatre cuiners de la Costa Brava van oferir a la societat madrilenya la degustació de 12 plats de la Carta de la Costa Brava. A l’acte de presentació del Centenari gastronòmic van assistir prop de 200 persones del món empresarial, polític, cultural i turístic de Madrid.

A partir de l’1 de juliol i fins l’estiu de 2010, la companyia ferroviària Renfe i Elipsos Internacional, societat constituïda per Renfe i SNCF, se sumen a la commemoració del Centenari de la Costa Brava, impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, amb una campanya promocional gastronòmica. En aquesta campanya es difon el Menú Costa Brava als restaurants de vuit trens de llarg recorregut que realitzen trajectes dins de l’Estat espanyol i per Europa. El Menú Costa Brava dels Trenhotel que se serveixen als seus usuaris està format per tres plats representatius de la gastronomia gironina que apareixen a la Carta de la Costa Brava: escalivada amb anxoves, bacallà amb samfaina i poma al forn. La carta del menú s’edita en cinc idiomes –català, castellà, francès, anglès i gallec– i se n’han publicat 750.

L’emissora de ràdio RAC1 realitza en l’àmbit català des del 19 de juny i fins al 26 de juliol la campanya promocional del menú del Centenari. Durant més d’un mes s’ha emès la falca de 20 segons de durada en els programes de més audiència de l’emissora.