Notícia del Butlletí Juliol 2010

Edició del primer cartell de la marca turística Costa Brava

El Patronat edita el primer cartell promocional documentat de la marca turística Costa Brava.

Arran dels cent anys de la denominació de la Costa Brava, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona reprodueix el primer cartell documentat on s’utilitza el nom de Costa Brava com a marca turística. Aquesta obra d’Eduard Jener, un dels primers directors d’art publicitari del nostre país, engloba els moviments artístics del moment: el modernisme i l’avantguardisme.

Va ser editat per l’Oficina del Turisme de Catalunya al voltant de 1935, any de la Conferència Costa Brava en què van participar tots els alcaldes de la zona, el Col·legi de Periodistes, el Col·legi d’Arquitectes i altres agents culturals com els arquitectes Josep M. Sert i Rafael Masó. L’objectiu d’aquesta conferència va ser l’establiment d’una política urbanística per al conjunt de municipis de la Costa Brava.

Aquest cartell forma part del catàleg virtual que resulta del treball de recerca sobre la imatge gràfica de la Costa Brava que du a terme la Universitat de Girona per encàrrec del Patronat de Turisme, sota la direcció de la professora Dolors Vidal i del restaurador del Museu d’Art de Girona, Antoni Monturiol.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona