Difusió televisiva

Televisió de Catalunya emet el documental Xoc vital, que presenta Girona com a territori cardioprotegit, i s’emet la segona temporada de Despensa mediterránea al Canal Cocina.


MARç 2014

La segona temporada de Despensa mediterránea que emet Canal Cocina arriba després dels bons resultats d’audiència que ha aconseguit la primera temporada de la sèrie, de 13 capítols, que es va poder veure entre novembre de 2010 i gener de 2011. Tota la producció realitzada per Visual13 i conduïda pel xef Jordi Jacas ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

La segona tanda de la sèrie consta de nou capítols de 25 minuts cadascun i cada programa tractarà de forma monogràfica algun dels productes més singulars del territori gironí. La producció vol aportar un nou punt de vista a la gastronomia en televisió.

La segona temporada de Despensa mediterránea, a través de reportatges documentals, mostra als espectadors com es cultiven les mongetes de Santa Pau, es produeix el formatge de tupí o la carn de poltre del Ripollès. També hi haurà entrevistes amb els seus productors, es presentaran les qualitats dels productes i les tradicions que n’acompanyen el consum, i a la vegada es mostraran paisatges extraordinaris de les comarques de Girona des del Pirineu fins a la Costa Brava.

El primer capítol de la segona temporada de Despensa mediterránea es va començar a emetre el dimecres 4 de maig i es va centrar en un dels productes més característics de l’hivern, els calçots. Els cargols, les mongetes de Santa Pau, els animals de caça, la carn de poltre, els derivats del porc o les aus de corral són també productes que apareixeran cada dimecres a Canal Cocina a 2/4 de 12 del migdia, a les 4 de la tarda i a 2/4 de 2 de la matinada.

Canal Cocina, un canal de televisió privat de pagament que es pot veure a través de les plataformes digitals, està dedicat exclusivament a la cuina. Ofereix una programació ininterrompuda de 24 hores amb la participació de diferents cuiners tant espanyols com estrangers. http://www.canalcocina.es/programa/despensa-mediterranea

D’altra banda, Televisió de Catalunya emet el documental Xoc vital, un audiovisual realitzat per Televisió de Catalunya que recull diferents iniciatives europees a favor de la implantació de desfibril·ladors. Entre elles, destaca el programa de Dipsalut «Girona, territori cardioprotegit» que va comptar amb la col·laboració del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. El documental es va emetre el dia 22 de juny, a les 23.40 h a TV3 (dins el programa Sense ficció), i posteriorment la nit del 25 de juny pel Canal 33.