Difusió en premsa

Articles i reportatges periodístics internacionals sobre les destinacions gironines es publiquen i emeten com a resultat de viatges de premsa.


MARç 2014

Durant el període d’estiu s’han dut a terme diversos viatges de premsa i familiarització als quals el Patronat de Turisme ha donat suport. La cadena France 2 va realitzar un reportatge centrat en la població de Cadaqués als anys seixanta, i també la productora Gondola Films, amb motiu del seu viatge de prospecció a la Costa Brava Sud per a la posterior filmació d’una pel·lícula nord-americana, What about love, va filmar diversos escenaris i localitzacions exteriors. El rodatge de la pel·lícula, que estarà protagonitzada per l’actriu Sharon Stone i els actors Andy Garcia i José Coronado, es durà a terme del 20 de setembre al 5 d’octubre a la localitat de Tossa de Mar i en altres indrets de la Costa Brava.

Així mateix, el Patronat ha assessorat i orientat professionalment periodistes que han visitat la demarcació en període de vacances.

Alguns dels resultats obtinguts –articles i reportatges dels viatges de premsa enfocats a mercats prioritaris i emissors de turisme per a la destinació– han estat publicats durant la primavera i l’estiu de 2012. És el cas de la revista alemanya Das Magazin i l’article titulat «Wandern entlang der Steilküste der Costa Brava» (Caminant al llarg dels penya-segats de la Costa Brava), el diari anglès London Evening Standard amb «A Quieter Costa», el diari itàlia Il Giornale amb «Empordà, nella terra di Salvador Dalí alla scoperta del genio surrealista», els diaris irlandesos Irish Times-Magazine amb «Gorgeous Girona») i Irish Independent amb «Costa Calmer», la revista russa TeleShow i «Bravo Costa Brava i Girona: feel the spirit of Catalunya», o la cadena de televisió France 2 amb un reportatge sobre Cadaqués a l’espai Télématin, entre d’altres.

Els lectors i l’audiència dels mitjans que publiquen i emeten articles i reportatges sobre les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona obtenen de primera mà informacions, recomanacions i suggeriments sobre els indrets, els serveis i les activitats que els periodistes coneixen in situ durant la seva visita al territori.