Dia Mundial del Turisme

El Dia Mundial del Turisme reuneix dos-cents representants d’organismes, entitats i empreses de la indústria turística gironina en un acte festiu.


MARç 2014

El sector turístic gironí va celebrar el Dia Mundial del Turisme amb una trobada al castell de Biart, a Masarac, el 26 de setembre, que va reunir representants d’organismes, entitats i empreses de la indústria turística.

La trobada, organitzada cada any per la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona amb ocasió del Dia Mundial del Turisme, és una cita ineludible per al sector que afavoreix l’intercanvi d’impressions i opinions relacionades amb la temporada d’estiu i altres temes d’actualitat de política turística. A l’acte commemoratiu, van assistir-hi més de 250 persones.

Durant la jornada es van organitzar diversos actes de celebració i parlaments. El president del Patronat de Turisme, Jaume Torramadé, va destacar la força econòmica i de futur del sector turístic i la importància de seguir el full de ruta que tenim marcat per als propers cinc anys amb la finalitat de continuar desenvolupant una activitat turística sostenible i de qualitat. Torramadé va manifestar que «per continuar essent una destinació líder ens hem de reinventar permanentment. Aleshores el camí em sembla clar i definit: renovar infraestructures i equipaments, invertir en formació, crear i estructurar nous productes turístics, així com reforçar les marques Costa Brava i Pirineu de Girona afegint-hi valors d’estima universal com ara l’autenticitat i la qualitat. En temps de turbulències, incògnites i competència, disposar d’una marca potent i singular és imprescindible. Nosaltres la tenim, però l’hem de revitalitzar constantment; de no fer-ho perdríem empenta». El president va fer referència a l’estat de l’Aeroport Girona-Costa Brava i a les negociacions amb la companyia aèria Ryanair. La seva intervenció va cloure recordant que el Patronat de Turisme Costa Brava Girona té com a missió central la promoció a l’exterior de l’oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, i que, en aquesta línia, s’estan esmerçant grans esforços en col·laboració amb tots els sectors interessats.

Així mateix, també van ser-hi presents el vicepresident del Patronat de Turisme, Joan Giraut, i el director del Patronat, Ramon Ramos. La celebració va finalitzar amb un dinar per a tots els assistents.

Amb anterioritat al Dia Mundial del Turisme, el 17 de setembre, el president del Patronat de Turisme va participar en la commemoració del cinquantè aniversari del Club Nàutic Estartit juntament amb nombrosos representants d’organismes, entitats públiques i privades i empresaris del sector turístic estretament vinculats a l’entitat. En aquest acte, el Patronat de Turisme va reconèixer la tasca capdavantera del Club Nàutic Estartit en la dinamització econòmica i turística del municipi de l’Estartit, en l’impuls que ha donat al turisme nàutic del litoral gironí i en la projecció aconseguida de la marca Costa Brava.