Notícia del Butlletí Agost

Dades d’ocupació turística

Els mesos de juliol i agost, el sector turístic de la demarcació de Girona ha registrat xifres d’ocupació lleugerament inferiors a les de l’estiu del 2017, tot i que la despesa del turisme estranger ha crescut.

Segons dades de la Federació d’Hostaleria de les Comarques Gironines, l’Associació de Càmpings de Girona, l’Associació Turística d’Apartaments i Turisme Rural Girona, durant els mesos de juliol i agost del 2018 s’ha registrat un lleuger descens en l’ocupació turística que, en termes globals, es valora a l’entorn d’un 4 % respecte al mateix període de l’any 2017, malgrat que la despesa del turisme estranger ha crescut. Val a dir que la temporada 2017 va ser històrica, en batre’s tots els registres d’arribades de turistes nacionals i internacionals i també de pernoctacions en establiments hotelers i extrahotelers.

Aquest lleuger descens, que es distribueix de manera desigual al territori, està motivat per factors diversos, entre els quals la recuperació de destinacions del Mediterrani, com ara Turquia i Tunísia, o l’emergència de destinacions que, com ara Croàcia, han captat clients potencials de les comarques de Girona. Alhora, s’ha produït un descens en l’arribada de turistes francesos —principal mercat turístic internacional de Catalunya— i espanyols. Per contra, s’ha produït un lleu increment en l’arribada de turistes procedents dels països de l’Est, Alemanya, Bèlgica i Holanda.

L’exercici turístic del 2018 a les comarques de Girona es tancarà el 31 de desembre, moment en què es farà balanç de la present temporada.

Com a dada positiva, cal esmentar el creiexement de l’Aeroport Girona-Costa Brava tant en nombre d’usuaris com d’operacions. En concret, segons recull l’estadística d’Aena, al llarg d’aquests vuit mesos 1.467.460 persones van passar per la terminal de Vilobí d’Onyar. Creiem que a finals d’any podem superar la xifra dels 2 milions d’usuaris.

© 2020 Patronat de Turisme Costa Brava Girona