Convenció Coral Travel

Cinquanta agents de viatges de l’operador turístic rus visiten la Costa Brava


MARç 2014

Del 25 al 28 de maig, cinquanta directors d’agències de viatges de l’operador turístic rus Coral Travel han celebrat a Lloret de Mar la convenció anual de la companyia i han combinat la seva estada amb un viatge de familiarització de la destinació Costa Brava.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l’Agència Catalana de Turisme i l’Ajuntament de Lloret de Mar han organitzat conjuntament l’acció promocional, que té per objectiu promocionar la destinació, de manera que els agents coneguin els productes turístics del territori i els valoritzin entre els seus clients, les agències minoristes.

El grup d’agents de viatges, acompanyats per directius de la companyia, han dut a terme un programa d’activitats durant el viatge de descoberta que ha inclòs una visita a la població de Lloret de Mar i una sortida en catamarà, un taller de cuina a l’Espai del Peix de Palamós, una ruta pels pobles medievals de l’Empordà i visites culturals al Teatre Museu Dalí de Figueres i al Barri Vell de Girona, entre d’altres. Així mateix, els agents han conegut els equipaments i serveis de diversos hotels de la Costa Brava, i han gaudit d’àpats en restaurants de cuina catalana.

Segons dades de l’operador Coral Travel, aquest 2013 augmentarà en un 80% el volum de turistes que la majorista portarà a la Costa Brava. Les previsions indiquen que al voltant de 30.000 turistes procedents de Rússia, Bielorússia i Ucraïna viatjaran aquest estiu amb paquets turístics majoritàriament de vacances a la Costa Brava i, en concret, a destinacions del litoral que ofereixin excursions i programes d’entreteniment per a les famílies.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del pla estratègic específic dels tres organismes dirigit a incrementar el nombre d’arribades de turistes procedents del mercat de la Federació Russa a Catalunya, mitjançant la presentació d’una oferta turística segmentada basada en productes de vacances de cultura i gastronomia, i serveis de qualitat.