Blogtrip #InCostaBrava

Vint-i-sis milions d’impressions a les xarxes socials sobre la Costa Brava en quinze dies. 


MARç 2014

Setze blocaires internacionals van generar 4.254 piulades i van interactuar, directament o indirectament, amb 1.651.517 persones a través de 26.578.716 impressions en quinze dies d’activitat a les xarxes socials.

Del 14 al 18 de maig va tenir lloc el primer blogtrip temàtic centrat en cultura i natura a la demarcació de Girona durant el qual un reduït grup de destacats i influents blocaires internacionals del sector dels viatges van generar continguts d’interès a les xarxes socials en què actuen. En només cinc dies d’activitat es van fer 1.990 piulades que van arribar a 551.517 persones, a través de 12.730.116 impressions totals. Van participar al viatge prescriptors i opinadors turístics de referència a Internet com la canadenca Janice Waugh, gestora del portal Solo Traveler, i l’alemany Melvin Boecher, que té més de 76.000 seguidors a Twitter (@Traveldudes) i gestiona el portal Traveldudes. També es va comptar amb la presència de l’holandès Keith Jenkins, que publica continguts de luxe al portal Velvet Escape i té més de 12.000 seguidors a Twitter.

Posteriorment, del 28 de maig a l’1 de juny, es va realitzar el segon blogtrip temàtic de l’any centrat, en aquesta ocasió, en les excel·lències de la cuina gironina i els productes enogastronòmics i alimentaris del territori a un grup de deu influents blocaires especialitzats. Hi havia prescriptors i opinadors com el britànic Ryan King, que escriu al portal de gastronomia Fine Dining Lovers, i la nord-americana Rachelle Lucas, amb 40.000 seguidors a Twitter i gestora del web de food & travel, The Travel Bite. També es va comptar amb la presència del nòmada digital Michael Hodson, que escriu al portal Go See Write.

En aquest viatge d’experiències i de descoberta de destinació van participar-hi activament els cuiners Ferran Adrià i Joan Roca, mentre que el cuiner Toni Sáez, del restaurant El Far de Sant Sebastià, va presentar als participants el concepte del vermut català, i el cuiner Jordi Castelló va impartir dos tallers, un de pa amb tomàquet i un altre d’allioli. Diferents cellers de vins i caves de la DO Empordà van organitzar degustacions i es van realitzar activitats enogastronòmiques en espais originals de la zona. El segon blogtrip va finalitzar amb una blogference en què es van convidar diferents agents del sector que van poder-se formar sobre les xarxes socials i el seu ús en la promoció i comercialització turística. Una seixantena d’empresaris i professionals del sector van assistir a la conferència.

Aquesta segona acció promocional va registrar 2.264 piulades que van arribar a 1.100.000 persones, a través de 13.848.600 impressions totals.

En ambdues accions, el Patronat de Turisme va comptar amb la col·laboració de Turespaña i l’Agència Catalana de Turisme, així com de consells comarcals i ajuntaments gironins i, especialment, totes les empreses implicades en els respectius programes.