Balanç temporada d’estiu 2023

La demarcació de Girona ha rebut 3,6 milions de turistes, que han generat 15 milions de pernoctacions durant els mesos de juny, juliol i agost.


SETEMBRE 2023

Segons dades de l’Observatori de Turisme Eurecat, els mesos de juny, juliol i agost han arribat a la demarcació de Girona 3,6 milions de turistes, que han generat 15 milions de pernoctacions. En comparació amb l’ocupació registrada el mateix període del 2022, la destinació ha experimentat una reducció del 5,9 % pel que fa al nombre de turistes i un increment global del 0,5 % quant al nombre de pernoctacions a les diverses tipologies d’allotjaments turístics oferts. Aquestes xifres revelen que, malgrat que s’han perdut 232.000 turistes, les pernoctacions han crescut mig punt; per tant, la dada indica que els turistes han fet estades mitjanes més llargues a la destinació. L’increment d’aquest indicador permet reduir la petjada de carboni dels viatges i també incrementa la rendibilitat econòmica per part de les empreses.

Per mercats, aquest estiu ha augmentat dos punts l’ocupació turística dels mercats de proximitat català i espanyol, que ja representen el 46 % del total de pernoctacions. Aquesta dada indica que s’està consolidant el mercat domèstic. 

El mercat francès (amb un 7 % menys de pernoctacions que el 2022) i el del Benelux (amb un 5 % menys de pernoctacions que el 2022) presenten un lleu descens. Amb tot, queda compensat amb la recuperació del mercat britànic (amb un 18 % més de pernoctacions que el 2022) i el creixement dels mercats alemanys (amb un 17 % més de pernoctacions) i el nord-americà (amb un 5 % més de pernoctacions que el 2022).

L’Aeroport Girona-Costa Brava manté la tendència a l’alça cap als nivells d’abans de la pandèmia. Prop de 800.000 passatgers han utilitzat la instal·lació entre juny, juliol i agost del 2023, un 28 % més que en el mateix període del 2022. És remarcable, també, que el 40 % dels usuaris siguin «turistes Brexit», passatgers recuperats després de tres temporades.

Així, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona confirma que la temporada turística alta a la Costa Brava i el Pirineu de Girona ha estat «satisfactòria», en termes generals, a l’expectativa de conèixer les dades econòmiques relatives al consum i la despesa.

...
...
...
...