Balanç de Setmana Santa 2021

El sector turístic de la demarcació de Girona respira després de mesos d’inactivitat i assoleix xifres d’ocupació similars a la Setmana Santa del 2019. Enguany l’ocupació a la Costa Brava ha estat del 70% i del 90% al Pirineu de Girona.


Les ganes de la ciutadania de sortir després de setmanes de confinament municipal i comarcal, la possibilitat de viatjar per tot Catalunya amb la bombolla de convivència i el bon clima van portar milers de catalans a buscar destinacions turístiques dins del país durant els dies festius de Setmana Santa.

Segons dades de l’Observatori del Departament d’Innovació Turística de la Fundació Eurecat, el període comprès entre el 29 de març i el 4 d’abril (set nits), en el global de la Costa Brava ―sumant les ocupacions en les diferents tipologies d’allotjament turístics― es van registrar 420.857 pernoctacions, un 47,2% menys que en el mateix període del 2019. Cal remarcar que es van oferir el 24,4% del total de places en aquest període, mentre que el 2019 se’n van oferir el 36,4 %. Cal ressaltar que l’ocupació turística va ser desigual segons la comarca, atesa l’elevada dependència del mercat francès a la Costa Brava nord i del mercat internacional a la zona sud de la demarcació, de manera que la més elevada va ser la registrada a la Costa Brava centre. 

Al Pirineu de Girona es van registrar un total de 76.825 pernoctacions durant la Setmana Santa 2021, un 0,8% menys que el mateix període festiu del 2019. En aquesta zona es van oferir prop del 70% de les places del global de què disposa la destinació. Aquesta dada indica que els allotjaments turístics d’interior i muntanya que varen obrir, en les seves diferents tipologies, van tenir un elevat índex d’ocupació. 

En el conjunt de la demarcació de Girona i segons la tipologia d’allotjament, les cases de turisme rural, els hotels de categoria superior i els apartaments varen obtenir valors positius i uns índexos elevats d’ocupació. Cal afegir que els bars i restaurants de diverses zones de costa i muntanya van treballar a ple rendiment.

El perfil del turista que va visitar la Costa Brava i el Pirineu de Girona en aquest primer període festiu va ser de proximitat, de manera que el públic de l’àrea metropolitana de Barcelona va ser el que més va viatjar a la demarcació. Tanmateix, varen arribar visitants, en menor nombre, procedents de França i Holanda.

...