Allotjaments turístics solidaris

Els establiments d’allotjament turístic de la demarcació de Girona es posen a disposició dels serveis sanitaris i els col·lectius vulnerables i endeguen campanyes solidàries per fer front a la situació d’emergència.


MAIG 2020

D’acord amb la legislació i davant de les circumstàncies actuals, diversos subsectors de l’allotjament turístic de la demarcació de Girona, a través de les federacions, associacions i gremis respectius, han engegat tot un seguit d’actuacions específiques. En aquest apartat, cal destacar que s’han posat a disposició dels serveis essencials i dels malalts afectats per la COVID-19 fins a 1.000 places hoteleres ubicades a les ciutats de Girona i Salt i en diverses poblacions de l’Alt Empordà, el Baix Empordà i la Garrotxa. Aquestes places estan destinades al personal sanitari, als pacients (cada vegada menys) i a col·lectius com ara les forces de seguretat, els treballadors de les xarxes viàries, ferroviàries i aeroportuàries i el personal encarregat de les tasques de manteniment d’obres d’interès general, entre altres. També s’ofereixen per allotjar transportistes —que, a més, gaudeixen de serveis de restauració— i els qui s’hagin de desplaçar per atendre persones en situació de dependència.

Els propietaris i les empreses gestores d’apartaments turístics legals que integren l’Associació Turística d’Apartaments (ATA), per la seva banda, s’han bolcat en iniciatives solidàries per contribuir a mitigar els efectes provocats per la pandèmia. L’entitat, així, ha posat a disposició de les autoritats sanitàries i dels serveis socials dels ajuntaments 50 apartaments turístics situats en diferents poblacions de la demarcació, amb un total de 167 places adreçades al personal sanitari i als col·lectius vulnerables.

Pel que fa a l’Associació de Càmpings de Girona, s’ha adherit a la iniciativa «Dales un aplauso», coordinada per la Confederació de Càmpings del Mediterrani, a través de la qual regalarà, via sorteig, 292 estades d’una setmana als professionals de la salut que hagin lluitat contra el coronavirus i que desitgin gaudir d’unes vacances a la destinació durant les primeres quinzenes de juliol i setembre. L’Associació de Càmpings de Girona, altrament, ha donat 30 tauletes electròniques als hospitals Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Girona i Salt per facilitar la comunicació entre els pacients ingressats ​​per coronavirus i els seus familiars, que no hi poden tenir contacte.

...