Accions promocionals

Setze viatges de premsa permeten descobrir l’oferta turística de la destinació a prop de seixanta periodistes procedents del Regne Unit, França, Irlanda, Itàlia, els països del Benelux i l’Estat espanyol.


MARç 2014

El mes de maig el Patronat de Turisme ha organitzat, juntament amb l’Agència Catalana de Turisme, Turespaña i el suport de nombroses entitats i empreses turístiques gironines, setze viatges de premsa de temàtica diversa per a seixanta periodistes procedents de Regne Unit, França, Irlanda, Benelux, Itàlia i l’Estat espanyol.

Els viatges promocionals organitzats s’han centrat en temàtiques tan diverses com les activitats de turisme actiu –senderisme i nàutica–, el golf, la gastronomia i els productes alimentaris amb denominació protegida, la cultura en el seu sentit més ampli i també l’oferta turística accessible. Aquests viatges de premsa han servit per donar a conèixer la destinació i els seus recursos naturals, culturals i turístics. Com a conseqüència de la visita d’aquests periodistes es publicaran i produiran articles, reportatges i programes televisius en els propers mesos en els seus països d’origen.

També cal destacar que la publicació ADAC reisemagazin, revista líder en turisme de vacances en el mercat alemany, amb una tirada bimensual de 167.070 exemplars i 3,4 milions de lectors, publica en el número de maig/juny 2010 un monogràfic sobre Catalunya de 165 pàgines. La revista tracta àmpliament aspectes culturals i tradicionals, la gastronomia del país, la varietat paisatgística del territori, i ofereix nombrosa informació sobre serveis i recursos turístics per al públic alemany.

La revista presenta al lector les platges de la Costa Brava com les millors platges d’Espanya i en cataloga algunes segons l'entorn, els serveis i les activitats que s’hi poden realitzar. Així mateix parla del màgic contrast cromàtic que es produeix entre l’aigua i els pins mediterranis a la costa gironina, i del pòsit cultural i històric que artistes de reconegut prestigi internacional han deixat a la terra. El reportatge dedicat a la Costa Brava s’il·lustra amb fotografies de gran qualitat i acaba recomanant al lector on allotjar-se, on menjar, què fer i què veure a les poblacions de Lloret de Mar, l’Escala, Pals i Cadaqués.